Cod portocaliu de ploi în judeţul Galaţi, joi seară

Data publicării:
ploaie - meteo-3.ro 2

Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină, a precizat ANM.

Atenţionare vizează inclusiv localităţile Valea Mărului, Corni, Tg. Bujor, Vârlezi, Matca, Corod, Suceveni, Cavadineşti, Tudor Vladimirescu, Slobozia Conachi şi şi Pechea, au mai precizat meteorologii.

Meteorologii estimează că în zonele din judeţul Galaţi afectate deja de inundaţii pot cădea noi precipitaţii în noaptea de joi spre vineri, autorităţile dispunând măsuri de evacuare rapidă a apei din ariile inundate pentru ca noile precipitaţii să nu se suprapună situaţiei existente.

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională, a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Galaţi, că prognoza pentru noaptea de joi spre vineri "nu este foarte optimistă".

"Din păcate, prognoza pentru această noapte nu este foarte optimistă şi de aceea au fost luate măsuri de evacuare rapidă a apei pentru a nu se suprapune cu eventuale noi precipitaţii", a declarat ministrul Nica.

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Galaţi, nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale de miercuri din judeţul Galaţi, care au atins 110 l/mp, formându-se viituri pe versanţi, au provocat pagube importante în 17 localităţi din judeţ, fiind evacuate 519 persoane.

Inundaţiile au afectat 700 de locuinţe, în unele apa atingând un metru înălţime, precum şi peste 500 de curţi şi grădini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri