Cod portocaliu de ploi pentru județele Călărași, Ilfov și Vaslui

Data publicării:
ploaie - meteo.ro 2

Actualizare19.20. Meteorologii anunță că la noaptevor fi averse şi vânt de peste 60 km/h, îndeosebi în Dobrogea, estul Munteniei, sudul şi estul Moldovei. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat vor ajunge la 50 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade.

În Bucureşti, mai ales în prima parte a nopţii, vor fi averse, iar vântul va avea unele intensificări. Spre dimineaţă, se vor înregistra între 15-16 grade Celsius.

Mâine vom avea vreme mai bună, dar în sud-est va continua să plouă. Vântul va sufla cu putere în Moldova, Dobrogea, şi Bărăgan, cu viteze care pot depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime, în creştere usoară, vor fi cuprinse între 19 şi 28 de grade.

În Bucureşti este posibil să mai plouă doar în prima parte a zilei. Vântul se va linişti, iar termometrele vor indica până la 28 de grade după-amiază.

Pe de altă parte, până luni la ora 14 este în vigoare o atenţionare cod galben de inundaţii pe râurile din Dobrogea.

Actualizare 19.00. Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi în sud estul judeţului Ilfov, vestul judeţului Călăraşi şi sudul judeţului Vaslui. Au căzut aproape o sută de litri de apă pe metru pătrat în Budeşti şi în Cernavodă. Din cauza precipitaţiilor abundente, mai multe gospodării din localitatea Vidra, judeţul Ilfov au fost inundate. Sunt anunţate ploi toată noaptea în sud-estul ţării. În plus, şi vântul va prinde putere în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan.   

Actualizare 16.55. Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru București și judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Brăila, Vaslui, Iaşi şi Galaţi. Avertizarea este valabilă până la ora 17.30.

S-au înregistrat inundații în județele Constanța, Călărași și Ilfov.

Două familii din Cernavodă au fost deja evacuate după ce casele lor au fost inundate în urma ploilor abundente. În zonă au căzut 96 de litri de apă pe metru pătrat, iar drumul dintre localităţile Cernavodă şi Anghel Saligny a fost blocat aproape o oră.

Cantităţile mari de apă care au căzut în această după-amiază au produs pagube şi în judeţul Călăraşi. Mai multe case au fost inundate. Oamenii încearcă împreună cu pompierii să scoată apa din gospodării.

Actualizare 16.15. Ploile au provocat inundații în mai multe localități din Constanța. Echipajele se află acolo unde este nevoie de noi, în Cernavodă, în Megidia, pentru noi prioritatea nr. 1 este să scoatem apa din casele oamenilor”, spune maiorul Ion Vlăduţ, prim adjunct al ISU Constanța.

În cursul dimineții au fost evacute două familii din locuințele lor, dar acestea au revenit în gosppdării pentru că nu au vrut să fie mutate în altă parte, a mai spus Ion Vlăduț.

Acesta a precizat că 60 de militari și 20 de autospeciale au fost detașați în zonele în care au avut loc inundații.


Actualizare 15.00. Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru patru județe - Constanța, Brăila, Ialomița și Bihor.

Actualizare 13.30. Primele probleme cauzate de cantitățile mari de apă au apărut în stațiunea Neptun. Mai multe străzi și case au fost inundate.

Avertizarea meteo de ploi abundente a fost prelungită până la ora 01.45.

-----------

Ploile pot fi însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat.

Izolat, nivelul precipitaţiilor se va ridica până la 50 de litri pe metru pătrat.

În plus, hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pe râurile care traversează judeţele Constanţa şi Tulcea, valabil de la ora 12:00 până luni la ora 14:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri