Cod portocaliu de ploi torenţiale pentru Mehedinţi, Gorj şi Caraş-Severin

Data publicării:
cod portocaliu 3 judete

Avertizarea intră în vigoare în această noapte, la ora 1.00, și este valabilă până mâine la ora 11.00.

Și hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă pentru râurile din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Hunedoara. Avertizarea intră în vigoare sâmbătă, la ora 23.00, şi este valabilă până luni, la ora 14.00. Codul portocaliu hidrologic vizează bazinele hidrografice Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, afluenţi ai Oltului Mijlociu şi inferior, unii afluenţi ai Mureşului inferior.

Meteorologii au emis anterior un cod galben de ploi în intervalul 3 mai, ora 22 – 5 mai, ora 09, valabil în 22 de județe. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp și, avertizau meteorologii, pe arii restrânse 50 l/mp, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp.

Meteorologul Maria Tomescu a explicat la Digi24 că astfel de fenomene sunt obișnuite în această perioadă a anului, cunoscut fiind faptul că luna mai este caracterizată de instabilitate atmosferică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri