COD PORTOCALIU PÂNĂ LA 19.00. Stare de alertă la Focşani

Data publicării:
20 2012promoviscol-39741

Actualizare 16.00.Stare de alertă în municipiul Focşani. Comandamentul de iarnă admite că a fost depăşit de situaţie şI nu mai face faţă ninsorilor abundente. Autorităţile au instituit această măsură pentru a putea aloca mai uşor bani firmelor de deszăpezire.

Ponta: ANM va emite cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic |FOTO: FLICKR.COM

Prefectul judeţului Vrancea, Cătălin Popescu, a declarat la Digi24 că situaţia este foarte proastă pentru că bate vântul şi ninge, dar că autorităţile sunt pregătite să intervină pe drumurile naţionale şi pe cele judeţene.

Actualizare 15.00.10.000 de oameni sunt blocaţi în zăpezi în judeţul Botoşani, dar preşedintele Consiliul Judeţean susţine că nu sunt probleme. Alesul comunităţii locale spune că îşi face datoria şi că localnicii exagerează.

Îl contrazic însă bătrînii care nu mai au medicamente, bolnavii care aşteaptă ambulanţa de zile întregi, şi copiii care nu mai merg de o săptămână la şcoală.

Actualizare 13.00.Ponta a convocat, pentru astăzi, la ora 12:00, comandamentul de iarnă. Premierul i-a certat pe unii dintre prefecți pentru modul în care au gestionat situația în județele lor și le-a reproșat faptul că, în loc să facă treabă, ies cu declarații la posturile de televiziune.

Actualizare 11.15.La ora 10.45, CNADNR a decis să închisă DN 11A Podu Turcului – Bârlad, DN 23A Milcovul – Tătăranu, DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, DN 24A Murgeni – Ranzeşti, DN 24C Manoleasa - Rădăuţi Prut, DN 26 Blăgeşti – Murgeni, DN 2N Bogza – Dumbrăveni, DN 41 Olteniţa – Giurgiu.

În jurul orei 11.00, autorităţile au decis blocarea DN22 Râmnicu Sărat – Brăila.

Actualizare 10.50. Avertizarea Cod portocaliu pentru judeţeleGalaţi şi Vrancea a fost prelungită până la ora 13.30.

Actualizare 9.00. Meteorologii au prelungit până la ora 13.00 avertizarea cod portocaliu pentru trei judeţe - Ialomiţa, Buzău şi Brăila.

Prima avertizare emisă în jurul orei 23.00 anunţa că aceste fenomene meteorologice se vor manifesta până la 10.30.

Pentru judeţele Galaţi şi Vrancea, avertizarea este valabilă până la ora 10.30.

JudeţeleConstanţa, Tulcea, Brăila au ieşit de sub avertizarea Cod portocaliu, emisă în cursul nopţii, aici fiind în vigoare o avertizare Cod galben.

Premierul Victor Ponta a convocat, pentru ora 12.00, comandamentul de iarnă.

Citiţi şiÎn Buzău, oamenii au pregătit porcul la lumina lumânării

Zeci de localităţi din Brăila şi Buzău sunt în beznă, după ce liniile de electricitate au cedat. Tot din cauza viscolului, de la ieşirea din Poşta Câlnău nu se mai poate ajunge la celelate localităţi de pe drumul judeţean 220 si nici la unitatea militara de la Boboc.

Noapte cu vânt şi viscol pentru şase judeţe

Meteorologii au emis, în jurul orei 23.00, o avertizare cod portocaliu, pentru șase judeţe din sud-estul ţării. Este pentru prima dată în această iarnă când specialiştii dau o astfel de avertizare, care presupune vânt în rafale ce pot la ajunge la 70 de kilometri pe oră şi ninsori puternice.

Avertizarea nowcasting este valabilă în intervalul 19 decembrie, ora 23:00 - 20 decembrie, ora 05:00, şi sunt vizate judeţele: Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi și Buzău.

Se vor semnala următoarele fenomene: viscol - în intervalul menţionat va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Citeşte şiCONSTANŢA. Vântul puternic a paralizat porturile şi a perturbat traficul feroviar şi rutier

Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Ponta: ANM va emite cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic

Agenţia Naţională de Meteorologie va emite cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic pentru zona de sud a ţării, a anunţat Victor Ponta. Premierul a asigurat că toate drumurile naţionale din Botoşani vor fi deblocate în noaptea de miercuri spre joi, iar drumurile judeţene vor fi libere joi.

Premierul Victor Ponta a precizat, la un post de televiziune, că a discutat miercuri seara cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşă, despre condiţiile meteorologice.

Conducerea ANM a anunţat anterior că va decide miercuri dacă se impune emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria care ar putea afecta şi România.

Codul portocaliu presupune condiţii meteorologice dificile care pot provoca pagube materiale sau victime.

Premierul a anunţat, miercuri, că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi, pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire, şi că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeaşi măsură şi în cazul acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri