Foto Cod roşu de furtuni în mai multe judeţe. Patru persoane au fost rănite, mai multe acoperişuri au fost luate de vânt

Data actualizării: Data publicării:
raw Furtuna Drobeta Turnu Severin 11

Au fost coduri roşii de furtuni în mai multe judeţe din ţară. Fenomenele meteo violente s-au produs în zone care se aflau deja sub cod portocaliu.

În Mehedinţi, patru oameni au fost răniţi după ce rafalele de vânt au doborât panouri metalice, copaci şi au rupt acoperişuri. Zeci de maşini au fost avariate după ce peste ele au căzut copaci şi stâlpi de electricitate.

raw Furtuna Drobeta Turnu Severin 6
raw Furtuna Drobeta Turnu Severin 6

La această oră a ieşit din vigoare codul portocaliu de vijelii, ploi şi grindină care a vizat judeţe din sud, sud-vest şi vest. Rămâne, pe parcursul întregii zile, o avertizare cod galben în mare parte din ţară.

În judeţul Mehedinţi a plouat torenţial şi a căzut grindină, iar rafalele de vânt au ajuns la 120 de kilometri la oră. Mai multe acoperişuri au fost smulse, iar copacii puşi la pământ.

Patru persoane au fost rănite în timpul furtunii. În localitatea Şimian, doi adulţi au ajuns la spital după ce un panou a căzut peste maşina în care se aflau împreună cu doi copii. O altă persoană a fost rănită de un foişor de lemn. În Drobeta Turnu Severin, a fost o altă victimă rănită de geamul locuinţei care s-a spart după ce un panou a căzut peste.

Cod roşu de furtuni a fost şi în judeţele Vâlcea, Dolj, Maramureş şi Olt. În Dolj, crengile unui copac au căzut peste o ambulanţă, iar un altul peste o conductă de gaz.

Furtuna a făcut ravagii şi în Olt. În localitatea Morunglav doi stâlpi de electricitate, din lemn, au fost puși ei la pământ. Şi în Slatina și Caracal mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt. Câteva mașini au fost avariate, iar acoperișurile de bloc, afectate de rafalele de vânt.

Şi în Capitală, aflată sub cod galben, azi-noapte a fost vijelie.

Meteorologii anunţă vreme instabilă până în această seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri