Cod roșu de vreme rea în Zalău: Grindină de mari dimensiuni, vijelie, aversă torențială. Străzi și subsoluri de bloc au fost inundate

Data actualizării: Data publicării:
grindina zalau 2

Imagini cu furtuna puternică din municipiul Zalău. A fost cod roșu de vreme rea, a plouat torențial, iar acum întreg orașul este inundat. Primarul municipiului spune că se circulă greu, iar primăria încă evaluează pagubele materiale.

Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău: Este o situație extrem de dificilă. A fost o ploaie torențială cu grindină. Practic, toate străzile din municipiu sunt inundate, se circulă foarte greu. Mă bucur că pot circula mijloacele de transport în comun care duc muncitorii din zona industrială spre casele lor.

Ne-am mobilizat și vom aduce de acasă toți muncitorii pe care o companie subordonată primăriei pentru a interveni și a degaja căile de acces și pentru a repara ceea ce se poate repara, astfel încât mâine dimineață cel târziu, viața în municipiul Zalău să poată să aibă loc în condiții normale.

Nu sunt pagube materiale înseamnate, din fericire. Sunt două, trei acoperișuri de bloc care au fost luate de vânt, dar suntem încă în perioada de evaluare a pagubelor. Avem solicitări să intervenim la câteva subsoluri de bloc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj: În județ, cele mai mari probleme au fost la Zalău. Sunt subsoluri inundate, câteva instituții publice au geamurile sparte. Așteptăm de la nivelul primăriilor din județ evaluări și vom face o centralizare a problemelor.

Curți și gospodării inundate și mașini distruse de copaci căzuți este un prim bilanț al efectelor vijeliilor din ultima oră, în Zalău, județul Sălaj, unde a fost în vigoare, joi, o atenționare cod roșu de vijelii.

Potrivit ISU Sălaj, în urma avertizării de fenomene meteorologice cod roșu, în orașul Zalău sunt inundate mai multe curți si gospodării.

De asemenea au fost avariate mai multe mașini după ce au căzut copaci sau bucăți de copertină.

„Au fost emise mesaje de avertizare a populației prin sistemul Ro-Alert. La nivelul unității a fost activată grupa operativă”, anunță ISU Sălaj, intervenția fiind în desfășurare, la ora transmiterii știrii, pe mai multe străzi din orașul Zalău.

Între clădirile afectate de vijelii este și cea a Inspectoratului Școlar Județean.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri