Cod roșu. Inundații în Caraș-Severin

Data publicării:
inundatii caras

Prefectul județului Caraș-Severin a spus la Digi24 că a vorbit cu ministrul de Interne și cu Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a interveni. 

Câteva sute de persoane sunt evacuate cu ajutorul bărcilor.

În zonă, situația este gravă, oamenii așteaptă de mai bine de două ore să tranziteze sau să intre în localitatea Bocșa, dar este imposibil. În trei puncte de la intrarea în Bocșa, apa atinge un metru în continuare. Sunt multe gospodării inundate și mai multe de 120 de persoane au fost evacuate și duse la o școală din localitate.

„Mai multe persoane au fost evacuate dintr-un cartier, iar acum se evacuează oameni din centrul localității. Circulația este întreruptă, iar la fața locului sunt echipaje ISU și de pompieri. Am vorbit cu domnul ministru Tobă, cu domnul Arafat și au spus că ne vor trimite bărci și efective de ajutor. Și în comuna Ramna, apropiată de Bocșa, sunt probleme și oamenii sunt evacuați”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu.

„În județul Caraș-Severin există mai multe localități inundate, cea mai gravă situație fiind la Bocșa, apele au cuprins 100 de locuințe. Pompierii militari, voluntari și echipaje ISU sunt la fața locului și evacuează localnicii. La Inspectorat se primesc multe apeluri la 112, sunt foarte multe solicitări de evacuare a persoanelor aflate în pericol”, spune Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri