Codul galben de ploi și vijelii a fost prelungit. Harta zonelor afectate

Data publicării:
ploaie mediafax

 

Din această dimineață de la ora 10:00 și până deseară la ora 22:00 este în vigoare un cod galben de ploi valabil în opt județe.

În intervalul menţionat vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată la nivel local, îndeosebi în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, precum şi în zonele montane. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor mai depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Inundații în Dâmbovița

Noapte albă pentru locuitorii din două comune din Dâmboviţa. Peste 30 de gospodarii din Vişineşti şi Iedera au fost inundate si multe drumuri au fost rupte. De asemenea, 450 de gospodării din Vişineşti sunt în pericol după ce ploile au umflat apele unui râu din zonă

La 12 nu era niciun pic de apă. La 12.30 a luat două scroafe cu purcei”, spune un localnic.

În comuna Iedera, apele unui pârâu s-au umflat în urma unei ploi torenţiale care nu a durat mai mult de 15 minute și au intrat în 15 case și gospodării.

„Drumul care face legătura între Iedera de Sus și Iedera de Jos e pe punctul de a deveni impracticabil, o porțiune de drum care e rupt”, a spus Vasile Bradu, primar în comuna Iedera.

Nici la Vişineşti lucrurile nu stau prea bine. Drumul judeţean care leagă centrul localităţii şi satul Ursei de restul comunei a fost rupt de ape.

Oamenii pot ieşi din localitate doar pe jos după ce apele râului au distrus drumul. 15 gospodării au fost deja inundate. În pericol e şi conducta care alimenteaza localitatea cu apă potabilă şi care este în pericol sa se rupa

„Sunt foarte multe gospodării afectate, și drumul comunal și DJ 710 B, pe mai multe porțiuni afectate”, a explicat Nicolae Stoica, primar în comuna Vișinești.

Probleme au avut din cauza ploilor și șase turiști din zona montană Padina, care au avut nevoie de intervenția jandarmilor pentru a ajunge în siguranță la o cabană din zonă.

Caniculă în primele săptămâni din august

Au început deja ploile în sud-vestul ţării, dar în luna august vine vara. Primele două săptămâni ale lunii vin cu temperaturi caniculare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri