Codul portocaliu de caniculă, extins şi prelungit

Data publicării:
canicula - GettyImages-452339564 28072015

 

FOTO: Gulliver/Getty Images

Marţi, 1 septembrie, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii au emis şi o avertizare cod portocaliu de caniculă, astfel că în Maramureş, Crişana, Banat, în cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei şi al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37 - 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.


Miercuri, 2 septembrie, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35...36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, la câmpie şi la podiş.

 

Aflate sub avertizare cod portocaliu de caniculă, în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37...38 de grade.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri