Codul portocaliu de viscol se extinde. Sunt vizate Capitala și 18 județe

Data publicării:
5194531-Mediafax Foto-Valentina Sarosi masina iarna

Avertizarea este valabilă până mâine, la ora 22, și vizează Capitala și județele Vrancea, Galați, Tulcea, Buzău, Brăila, Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași. 

În alte șapte județe - Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Iași și Constanța - este valabilă avertizarea de tip cod galben.

Vremea rea a dus la închiderea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti până la ora 10.00. 

„Rămân închise DN22 (Râmnicu Sărat -Brăila), DN67C (Novaci-Rânca), DN23B (Măicănești-Ciorăști) și DN2C (Buzău-Pogoanele-Padina)”, a declarat, la Digi24, inspectorul Adrian Creangă, de la Centrul Infotrafic al IGPR.

Sunt întârzieri şi pe calea ferată, iar mai multe zboruri au fost anulate. 

În privința sectorului naval, toate porturile sunt închise din motive de siguranță, astfel că manevrele în aceste porturi au fost suspendate, a spus ministrul Ramona Mănescu.

15 localităţi din Argeş au rămas fără curent electric din cauza viscolului care a rupt firele de înaltă tensiune. Sunt afectaţi peste 22.000 de oameni. 

Aproximativ 4.000 de locuinţe din judeţul Ilfov nu au avut energie electrică vineri seară, începând cu ora 22.00, din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului, cea mai mare parte a defecţiunilor fiind remediate o oră mai târziu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Accesul la energie electrică a fost întrerupt pentru aproximativ 4.000 de abonaţi din localităţile Berceni, Vidra, Copăceni, Vârteju şi Bragadiru, relatează Mediafax.

Capitala se află sub cod portocaliu de ninsoare și viscol. Noaptea trecută, Ambulanța a primit 912 apeluri, dintre care 463 s-au dovedit a fi urgențe. Pe străzile principale au acționat 344 de utilaje de deszăpezire, câțiva copaci au căzut, dar deocamdată RADET, RATB, ENEL, APA NOVA, LUXTEN nu înregistrat evenimente deosebite și avarii.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri