Codul roșu de inundații, înlocuit cu cel portocaliu. Prognoza meteorologilor pentru zilele următoare

Data publicării:
i1

 

Codul roşu de inundaţii pentru râurile Râmnicu Sărat şi Putna din judeţele Vrancea şi Buzău a fost valabil până la miezul nopții. Asta nu înseamnă însă că de atunci scăpăm de pericol. Atenţionările se vor transforma în coduri portocalii de inundaţii care vor fi valabile până în această seară la ora 18:00. Tot până vineri după amiază vor fi sub cod portocaliu de inundaţi alte 15 judeţe şi sub atenţioanre cod galben încă zece.

O veste bună a venit în această aseară de la meteorologi. Au mai rămas sub cod galben de ploi şi vijelii numai patru judeţe: Mehedinţi, Gorj, Suceava şi Botoşani. Cu toate acestea, specialiştii spun că vremea rămâne instabilă şi nu exclud posibilitatea ca mâine să mai fie câteva ploi torenţiale de vară şi în alte zone, dar izolat.

Numai într-o singură zi, peste o sută de localităţi au fost afectate de inundaţii. Peste 8.000 de oameni au rămas izolaţi şi aproape 2.000 de hectare de terenuri sunt acoperite de apă. În total, 30 de drumuri naţionale şi judeţene au fost închise sau parţial distruse de apă şi nămol. Ieri, de exemplu, nu s-a circulat deloc pe drumul naţional 73C din judeţele Argeş şi Vâlcea şi DN2N din Vrancea. Totul din cauza viiturilor. Iar pericolul nu a trecut încă, atenționează meteorologii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri