Colegii poliţistului care şi-a împuşcat copilul şi apoi s-a sinucis ştiau că îşi luase arma acasă

Data publicării:
ancheta politie, banda nu treceti_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Agresorul mai fusese condamnat în trecut pentru viol. Foto: InquamPhotos/George Călin

Un poliţist de la Piteşti şi-a împuşcat mortal astăzi copilul de trei ani, apoi s-a sinucis. Devastat de durerea unui divorţ şi chinuit de gândul că fiul lui va creşte fără el, tânărul de 29 de ani a pus mâna pe pistol într-un moment de rătăcire.

Tragedia arată din păcate încă o dată cât de indiferent este statul cu cei oricum măcinaţi de tensiunea unei meserii periculoase. În topul motivelor de stres, despărţirile sunt pe primul loc. Şefii poliţistului nu s-au gândit să îl trimită însă la psiholog ori să îl sfătuiască să îşi ia concediu, iar omul a clacat.

Colegii ştiau că poliţistul care lupta împotriva crimei organizate şi a traficanţilor de droguri îşi luase pistolul acasă deşi era liber zilele acestea. Nu au bănuit însă nicio secundă la ce avea să folosească arma.

Bogdan Olar - şef la ISU Argeş: „În sufragerie au găsit două victime: un copil şi un bărbat care aveau plagă împuşcată la nivelul capului”.

Nici fost soţie a poliţistului, care i-a adus dimineaţă copilul să stea cu el nu a intuit planul sângeros.

La ora 13.40, femeia a sunat la 112. Venise în acest bloc, unde locuia fostul soţ, pentru a-şi lua copilul. Pentru că nu i-a răspuns nici la telefon şi nici la uşă, şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva.

Pompierii au intrat pe fereastră în casa poliţistului şi l-au găsit fără viaţă lângă copilul de trei ani. În jurul lor erau mai multe bilete de adio.

Procuror Marius Ştefan, prim-procuror: „Nu vă pot dezvălui ce a scris, ţine de intimitatea persoanei. Şi-a justificat oarecum gestul de a se sinucide şi de a ucide copilul”.

Poliţistul de 29 de ani era măcinat de despărţirea de soţie şi de faptul că nu o să mai fie clipă de clipă lângă copilul pe care îl adora.

De aici şi până la gestul extrem este însă o prăpastie enormă, spun criminaliştii.

Dan Antonescu, criminalist: „S-ţi vezi copilul contracronometru nu este tocmai plăcut, probabil că şi alte amănunte din acest cuplu l-au dus către o frustrare care posibil să fi fost factor declanşator.”

Poliţistul care şi-a împuşcat copilul de trei ani după care s-a sinucis trecuse cu brio testul psihologic la începutul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri