Comandament NATO în România. Care sunt pașii pentru realizarea acestuia

Data publicării:
avioane nato - nato-3.int

Începând de astăzi, reprezentanți ai Ministerulu Apărării -reprezentanți ai forțelor terestre, aeriene și navale - trebuie să întocmească un plan strict de lucru pentru tot ce înseamnă acest comandament NATO care va fi realizat pe teritoriul României.

Toate aceste planuri vor ajunge pe masa Ministrului Apărării, Mircea Dușa, care se va întâlni în Polonia, peste aproximativ două săptămâni, cu omologii săi din țara gazdă, din Letonia și din Lituania.

În Polonia vor fi stabilite ultimele detalii privind costul realizării acestui comandament NATO regional, dar și detalii privind numărul soldaților care vor fi staționați în cadrul acestui comandament.

NATO Response Forces este o structură militară formată din soldaţi ai ţărilor membre NATO care va putea fi comandată de pe teritoriul României și al cărei cartier general va fi format din ofiţeri mobilizaţi în ţară, cu misiunea de a monitoriza situaţia militară din regiune. În caz de nevoie, sistemul Alianţiei Nord Atlancice va fi capabil să mobilizeze mii de soldaţi în doar câteva ore. Baza de la Deveselu ar putea găzdui aparatura tehnică, capabilă să detecteze eventualele mişcări de trupe. Trupele terestre pot ateriza la baza militară de la Kogălniceanu, Constanţa. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri