COMBUSTIBILUL MAI AJUNGE 10 ZILE. Trenurile riscă să rămână îngheţate în gări

Data publicării:
21 2011mante4scu-34565

Ministerul Transporturilor intenţionează să scoată din rezerva de stat 20.000 tone de motorină şi 500 tone de combustibil lichid uşor care să fie furnizate CFR Călători, cu titlu de împrumut, pentru a putea asigura transportul de persoane şi pentru a evita creşterea costurilor în această iarnă, potrivit unui proiect normativ.

Împrumutul, valabil până la 31 octombrie 2013, vizează motorină pentru motoare diesel şi combustibil lichid uşor, de tip M, pentru centrale termice.

Proiectul prevede ca în cazul nerestituirii împrumutului CFR Călători să suporte, pentru primele 30 de zile, penalităţi de întârziere de 0,25% pe zi din valoarea produselor prevăzute în contract.

În nota de fundamentare se mai precizează că neluarea acestor măsuri pune în pericol asigurarea transportului.

Lider de sindicat: Eo situație fără precedent

Liderul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat la Digi24, că dacă CFR Călători nu va reuși să cumpere motorină e clar că locolotivele Diesel vor fi trase pe dreapta și se va circula pe liniile electrificate, ceea ce nu este benefic pentru călători.

Cred că e o situație fără precedent, nu cunosc să ajungem să solicităm pentru a fi ajutati din rezerva de stat”, a spus liderul de sindicat.

Potrivit acestuia, cantitatea de 20.000 de tone ar putea ajunge până în vara anului următor, prin mai-iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri