Comisarul european pentru Energie, discuții cu ministrul Constantin Niță

Data publicării:
Guenther Oetinger comisarul european pentru energie - site-ul CE 1

(Guenter Oettinger)

Comisarul European pentru Energie, Guenter Oettinger, se întâlnește cu ministrul delegat de resort, Constantin Niță, miercurea viitoare, conform agendei postate de Comisia Europeană.

În calendarul comisarului nu sunt menționate detalii despre scopul acestor discuții.

Întâlniri cu înalți oficiali români are și comisarul Maria Damanaki, responsabil pentru Afaceri maritime și pescuit, care va avea o vizită de două zile în România, în 29 și 30 septembrie, alături de comisarul pentru Agricultură, Dacian Cioloș.

(Maria Damanaki)

Conform agendei oficiale, comisarul Maria Damanaki se va întâlni luni la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, cu premierul Victor Ponta, cu care va discuta despre investițiile din Fondul european pentru pescuit.

Va avea întrevederi și cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, și cu ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga.

În zilele de 3 și 4 octombrie va fi în România și comisarul european pentru Cercetare, Marie Geoghegan-Quinn.

(Marie Geoghegan-Quinn)

Joi, comisarul se va întâlni, la București, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul delegat pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu, cu secretarul de stat pentru cercetare, Tudor Prisecaru și cu secretarul de stat Gigel Paraschiv.

Mai mult, conform agendei, comisarul Marie Geoghegan-Quinn va vizita platforma de cercetare de la Măgurele, unde va vizita și Laboratorul de analize al acceleratorului de particule.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri