Comisarul Laurenţiu Ilie Lazăr, acuzat de mai multe infracţiuni, arestat preventiv

Data publicării:
inchisoarea 20bagram 20mfax-39822

Laurenţiu Ilie Lazăr şi alţi patru inculpaţi în dosar au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar faţă de ceilalţi cinci inculpaţi, din aceeaşi reţea instanţa a dispus interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova s-au pronunţat abia joi asupra emiterii de mandate de arestare, deşi procurorii DIICOT au cerut acest lucru încă din urmă cu o săptămână.

Astfel, Laurenţiu Ilie Lazăr, Ion Florin Bâlteanu, Ion Encescu, Gheorghe Bădiţă şi Ionuţ Poteraş au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, aceştia fiind acuzaţi de spălare de bani, şantaj, abuz în serviciu şi delapidare.

Potrivit anchetatorilor, liderul reţelei era comisarul din cadrul IPJ Olt, Serviciul Investigarea Fraudelor, Laurenţiu Lazăr, zis Tătuţu", care ar fi iniţiat şi dezvoltat, alături de alţi colegi din IPJ Olt, angajaţi ai DGFP Olt, dar şi oameni de afaceri, mai multe afaceri ilegale în judeţul Olt.

Astfel, anchetatorii susţin că Laurenţiu Lazăr, de 41 de ani, din Slatina, se asociase cu colegul său de serviciu, inspector principal Bogdan Ciprian Gheorghiceanu, de 36 de ani, din Slatina şi cu Florin Bîlteanu, de 42 de ani, director executiv adjunct, şi Ion Encescu, de 58 de ani, director la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii (AFPCM) Olt.

Din reţea, mai făceau parte consilierii superiori Anastasia Lioveanu, de 53 de ani şi Gheorghiţa Prunişoară, de 53 de ani, din cadrul DGFP Olt, precum şi Leonard Ionuţ Poteraş, de 32 de ani, din Craiova, administratorul unei societăţi comerciale, Gheorghe Bădiţă, de 59 de ani, din Piatra-Olt, patronul altei societăţi comerciale şi cei doi băieţi ai fostului director al SIF Oltenia, Bogdan şi Răzvan Buzatu, de 29 de ani, ambii directori de societăţi comerciale.

Toţi au intrat în atenţia oamenilor legii încă din 2008, când membrii grupării, folosindu-se de funcţiile deţinute în cadrul IPJ Olt, au şantajat mai mulţi oameni de afaceri să încheie contracte de securitate şi pază cu firma soţiei lui Lazăr.

Mai mult, Lazăr şi Gheorghiceanu ar fi efectuat acte de cercetare penală împotriva mai multor funcţionari publici de la Direcţia Vamală Craiova, APIA Olt sau DGFP Olt, care au refuzat să le acorde rambursări ilegale de TVA pentru operaţiuni economice fictive sau nu le-au reziolvat anumite cereri.

Membrii grupării se ocupau şi de introducerea în ţară, în mod ilegal, a unor aparate de joc, de tipul SLOTS-MACHINE, pe care apoi le amplasau în diverse locaţii din judeţele Olt, Gorj, Mehedinţi sau Teleorman.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este evaluat la peste 1.000.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri