Comisia Europeană deblochează fondurile alocate programelor pentru mediu

Data publicării:
20121128 20fondurice-35790

În urma acestei decizii, autorităţile române vor putea trimite la Bruxelles cereri pentru rambursarea sumelor cheltuite în proiectele de mediu.

În motivarea deciziei, Comisia Europeană consideră că problemele care au dus la suspendarea programului, legate de conflicte de interese, au fost rezolvate. Mai mult, România a acceptat ca 10% din sumele pentru care s-au constatat nereguli în contractele semnate înainte de luna octombrie a anului 2011 să fie redirecţionate către alte proiecte de mediu.

Decizia de astăzi înseamnă că cererile de rambursare pentru proiectele asociate cu acest program vor fi acum procesate. Salutăm ameliorările la sistemele de management şi control care au avut loc în mod clar şi care au dus la decizia de a debloca programul”, a declarat în acest context Shirin Wheeler, purtător de cuvânt al comisarului pentru politică regională.

Plăţile pentru POS Mediu au fost întrerupte în luna iulie a acestui an. Alte trei programe pentru care plăţile au fost întrerupte, tot atunci, sunt Programul Operaţional Regional, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, POS Transport, de la Ministerul Transporturilor, şi POS Creşterea Competitivităţii Economice - POS CCE, gestionat de Ministerul Economiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri