Comisia juridică a amânat pentru luni decizia în privința deputatului Ion Stan

Data publicării:
2911 20ion 20stan-35841

Decizia este întrucâtva surprinzătoare, dat fiind faptul că în cazul deputatului PDL Alin Trășculescu decizia de ridicare a imunității a fost imediată.

Pe de altă parte, este posibil ca decizia deputaților juriști să fi fost influențată de unele declarații ale lui Ion Stan, vicepreședinte al comisiei SRI, care a spus că asupra lui s-au făcut presiuni, inclusiv din partea SRI.

Premierul Victor Ponta a anunţat deja că votul social-democraţilor în plen va urma recomandarea comisiei.

Deputații juriști aveau termen până la 1 decembrie să formuleze un aviz în cazul deputatului, a decis ieri Biroul permanent. Avizul comisiei este, totuși, consultativ.

În cazul deputatului Alin Trăşculescu, aceeaşi comisie a dat aviz pozitiv solicitării de ridicare a imunităţii cu 10 voturi la 1. Decizia finală în cazul lui Ion Stan va fi luată săptămâna viitoare, când ar urma să fie convocată o şedinţă de plen.

Procurorii îl bănuiesc pe Ion Stan că ar fi făcut rost de bani negri pentru campaniile electorale. Şi nu ar fi fost singurul.

Numele ministrului Mediului, Rovana Plumb, apare menţionat în dosarul în care parlamentarul este acuzat de trafic de influenta. Procurorii au interceptat o discuţie telefonică, din care reiese că demnitarul ar fi beneficiat de ajutor financiar, când a candidat în 2009, pentru un loc in Parlamentul European.

Avocatul deputatului Ion Stan, către jurnalişti: „Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!”

Deputatul Ion Stan a venit, joi, la Comisia juridică a Camerei, întrunită pentru a elabora raportul privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive, însoţit de avocatul său, Doru Viorel Ursu. Acesta din urmă, fost ministru de interne, le-a spus jurnaliştilor: „Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!”, scrie Mediafax.

Deputatul nu a făcut declarații.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat Comisia juridică în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind că aceasta are termen până pe 1 decembrie să elaboreze raportul.

Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri