Comisia Roșia Montană. PSD și PC, vot favorabil de principiu pentru proiect

Data publicării:
Rosia Montana geologie

Precizări făcute de președintele Comisiei pentru Roșia Montană, Darius Vâlcov: 

Preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat, joi, că proiectul de lege primit de la Guvern a fost schimbat total de către comisie, el arătând că a fost modificat inclusiv titlul şi că proiectul nu se mai referă la Roşia Montană, ci la exploatări auro-argintifere în general.

Vâlcov a spus că Acordul dintre Guvern şi RMGC a fost scos din proiectul de lege trimis de Guvern.

„S-au adopt opt amendamente, de la titlul legii, care a fost modificat, şi primele opt articole, care au schimbat total legea. În primul rând Acordul a fost scos. La articolul 1 din proiectul de lege se pomenea de un Acord. Acordul a fost respins", a spus Vâlcov.

El a arătat că niciunul dintre amendamentele adoptate nu face referire la proiectul Roşia Montană.

„Inclusiv legea s-a schimbat, deci nu vorbim de proiectul Roşia Montană, vorbim de o lege privind unele măsuri pentru stimularea exploatării minereurilor auro-argintifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit", a spus Vâlcov.

El a precizat că membrii comisiei au considerat că Acordul dintre Guvern şi RMGC nu îşi are locul în legea în cauză.

Actualizare 14:30 Potrivit informațiilor anterioare, PPDD ar fi votat în favoarea proiectului, alături de PSD și PC. Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu, a spus că nu ar fi votat în favoarea proiectului, ci pentru continuarea dezbaterilor. 


A fost un vot de principiu. Aceasta majoritate a decis să fie în favoarea proiectului venit de la Guvern. Au existat și 7 voturi împotrivă: 5 de la PNL și 2 de la UDMR.

Lucrările Comisiei continuă. Parlamentarii dezbat amendamentele care vor fi depuse la această lege. Un vot ar trebui dat la ora 14, iar parlamentarii din Comisie vor decide dacă vor continua lucrările în această după-amiază sau mâine.

Mulți parlamentari au spus că doresc să meargă mâine în teritoriu, deci este posibil să amâne depunerea raportului.

Deși termenul limită este 20 octombrie, membrii Comisiei ar putea cere birourilor permanente reunite ale Parlamentului o amânare a depunerii raportului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri