Companie pe pierdere, prime pentru angajați

Data publicării:
complexul energetic oltenia facebook ceo oltenia 18 07 2015

Pentru o reparaţie a unei simple motocoase, angajaţii Complexului Energetic Oltenia trebuie să scoată bani din buzunar. Câte cinci lei. O situaţie care arată cât de prost stă compania cu banii.

Constantin Mitrescu, lider de sindicat: Nu mai sunt nici şuruburi, nici chei, nici măcar bani pentru a repara nişte motocositoare. De exemplu la Termocentrala Rovinari ne trebuie cosită iarba.

Nu putem să aşteptăm să ia foc iarba din partea exterioară a centralei, să ia foc transformatoarele, până ne vine nouă aprobare!”, se plânge un angajat.

Nemulţumită că s-a aflat în presă despre cheta pe care trebuie să o facă muncitorii, conducerea companiei vrea să facă o anchetă şi să afle cine a cerut strângerea banilor.

Chiar dacă Societatea are dificultăţi financiare, trebuie să acorde primele prevăzute în contractul colectiv de muncă. 5.800 de energeticieni vor primi, până luni, tichete în valoare de 700 de lei, de Ziua Energeticianului. Dacă aceste prime nu ar fi acordate, salariaţii ar da compania în judecată şi ar avea câştig de cauză.

Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat: E un drept contractual consfinţit de peste 15 ani ani în contractul colectiv de muncă. Totuşi s-a încercat amânarea lor. S-a încercat amânarea de către directorat şi probabil că este justificată de lipsa de lichidităţi

În luna august, de Ziua Minerului, vor primi şi ceilalţi salariaţi prime. Totul se întâmplă în condiţiile în care managerul Complexului a fost avertizat de Ministerul Energiei şi de Consiliul de Supraveghere să oprească investiţiile, din cauza situaţiei financiare dificile în care se află compania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri