COMPARAȚIE. Pârtiile de schi din România concurează cu cele din străinătate doar la preţuri

Data publicării:
partie romania schi

Pentru a putea schia o zi pe pârtiile din Poiana Braşov, un turist plăteşte 140 de lei pe zi sau 530 de lei pentru șase zile. Şi preţurile pentru copii sunt destul de piperate. 80 de lei costă permisul pentru o zi. În aceşti bani, turiştii au la dispoziţie 24 de kilometri de pârtie, cu diferite grade de dificultate.

Schi în Poiana Braşov, 24 km de pârtii

Permise de schi - 140 lei/zi

Permise de schi - 530lei/6 zile

În Predeal, accesul pe cei şapte kilometri de pârtii costă chiar mai mult decât în Poiana Braşov. 145 de lei trebuie să dea adulţii pe o cartelă, pentru o zi, iar dacă schiază împreună cu copiii, trebuie să mai plătească încă 95 de lei.

Schi în Predeal, 7 km de pârtii

Permise de schi - 145 lei/zi

Permise de schi - 550lei/6 zile

Pe pârtiile din staţiunea Rânca, judeţul Gorj, accesul este ceva mai ieftin. Dar şi pârtiile sunt mai scurte-doar doi kilometri. Turiştii trebuie să plătească 85 de lei pe zi sau 450 de lei pentru șapte zile.

Schi la Rânca, 2 km de pârtii

Permise de schi - 85 lei/zi

Permise de schi - 450 lei/7 zile

Situaţia se schimbă peste hotare. Vecinii din staţiunea bulgărească Borovets au 45 de kilometri de pârtie, iar schi pass-ul pentru o zi costă aici 28 de euro, mai puţin decât în Poiana Braşov. Pentru şase zile de schi, un turist plăteşte aici 145 de euro.

Schi în Borovets, Bulgaria, 45 km de pârtii

Permise de schi - 55 euro/zi

Permise de schi - 290 euro/6 zile

În Austria, în schimb, în regiunea Teichalmlifte, permisul de schi costă mai puţin decât în Poiana Braşov, 22 de euro pe zi pentru un adult şi 15 euro pentru un copil. Preţurile se dublează însă în staţiunile de top. În Mayrhoffen, o zi de schi costă 47 de euro, iar 6 zile, peste 220 de euro. Turiştii care vin aici au la dispoziţie 134 de kilometri.

Schi în Mayrhoffen, Austria, 134 km de pârtii

Permise de schi - 47 euro/zi

Permise de schi - 224 euro/6 zile

Mulţi români merg la schi şi în Dolomiţi, în Italia. Schi pass-ul pentru o zi costă aici 53 de euro pe zi



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri