Comuna în care primarul, fostul viceprimar și patru funcționari au fost condamnați la închisoare

Data publicării:
ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015-5

Procurorii îi acuză pe cei şase funcţionari publici că, în campania electorală pentru alegerile locale din 2008, la Primărie s-au încheiat contracte păguboase cu trei firme din judeţ. Acestea ar fi trebuit să repare drumurile din comună, să construiască poduri şi o grădiniţă, cu bani de la Guvern. Lucrările s-au făcut, dar pe bani mai puţini. Suma rămasă necheltuită a dispărut pur şi simplu, susţin procurorii Tribunalului Vrancea. Abia după cinci ani de anchetă, angajaţii primăriei, în frunte cu primarul, au fost trimişi în judecată, iar după alţi doi ani au primit şi condamnările.

Sunt infracţiuni de pericol care vizează exercitarea atribuţiunilor de serviciu, după doi ani de zile un dosar greu, cu o anumită complexitate”, spune judecătoarea Mariana Croitoru, vicepreşedintele ui Vrancea.

Primarul comunei Mera şi fostul viceprimar au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare cu executare. Ceva mai norocoşi au fost secretarul de la acea vreme din primărie, doi contabili şi responsabilul cu achiziţiile publice din instituţie. Cei patru au primit câte trei, respectiv patru ani de închisoare cu suspendare.

Tot ce am făcut a fost o colaborare între noi toţi, la momentul acela am vrut să facem ceva pentru comună”, spune Mărioara Şerban, fost secretar al Primăriei Mera.

Cei patru funcţionari au fost suspendaţi din funcţie. Singurul care şi-a păstrat fotoliul este primarul localităţii. Legea îi permite să rămână în funcţie până la o sentinţă definitivă.

S-au suplinit cadre în locul persoanelor care au fost suspendate, merge normal tot”, spune Milică Măcrineanu, viceprimarul comunei Mera.

Din păcate în România mai bine ca primar stai, îţi încasezi banul şi mai puţin dezvolţi comuna, ca să nu ai probleme”, spune Lucian Bratu, contabil la primăria Mera.

Localnicii spun că şefii din primărie trebuie să răspundă în faţa legii dacă sunt vinovaţi.

Atât primarul comunei, cât şi ceilalţi funcţionari condamnaţi pot face apel la sentinţa dată de judecători. Condamnaţi la închisoare au fost şi patronii celor trei firme contractate de Primărie. Unul dintre ei a primit cinci ani cu executare, iar ceilalţi doi pedepse de până la trei ani cu suspendare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri