Comună transformată în complex balneoclimateric

Data publicării:
ape balneo 2

Trei astfel de izvoare sunt în comuna Gighera din judeţul Dolj. În jurul lor sunt numai gunoaie acum, dar oamenii spun că apa care iese din pământ poate să facă minuni. Vasile Berceanu are 69 de ani și zilnic bea câte un pahar cu apă de izvor.

Comuna Gighera este la graniţa cu Bulgaria şi despre efectele miraculoase ale apei au aflat şi vecinii noştri de la sud de Dunăre. Aşa că i-au propus primarului să facă un proiect comun cu fonduri europene. S-au angajat să ridice ei construcţia. De restul, administrarea noului complex şi reabilitarea drumurilor până acolo, se va ocupa primăria din Gighera. Bulgarii au trimis chiar şi un specialist care să testeze apa.

Conf. univ. dr. Eugenia Roşulescu: „Pot fi indicate în afecţiuni ale aparatului locomotor de tip degenerativ, artroze sau de tip inflamator, reumatisme cronice inflamatorii, dar şi sub formă de băi în sechele post-traumatice ale membrelor, în afecţiuni neurologice”.

Florea Neacșu, primarul comunei Gighera: „Nu este prima dată când autorităţile încearcă să construiască o staţiune balneoclimaterică în zonă”.

Proiectul stațiunii de la Gighera a fost demarat încă din 1945, însă cinci ani mai târziu a fost abandonat odată cu schimbarea regimului. De-a lungul timpului zeci de investitori au fost interesați de proiect, însă din diverse motive au renunțat.

Construcţia noului complex balnear ar trebui să înceapă în această vară şi, potrivit primarului, lucrările vor fi terminate până în septembrie anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri