Comunitatea online a părinţilor va protesta faţă de problema câinilor maidanezi

Data publicării:
caini maidanezi captura digi24-1

"Sute de părinţi şi copii vor manifesta în cadrul unui protest organizat vineri, 06 septembrie, în Piaţa Romană, începând cu ora 19.00, în memoria lui Ionuţ şi în numele tuturor celor traumatizaţi de câinii lăsaţi la voia întâmplării pe străzi. Cerem autorităţilor o soluţie demnă de o ţară europeană a anului 2013. Cerem factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă, linişte şi siguranţă! Nu vrem şi alte victime mutilate şi ucise de câini fără stăpâni. Şi noi iubim câinii, dar mai presus de câini, ne iubim copiii", se arată într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei Mediafax.

Comunitatea de părinţi transmite condoleanţe familiei Anghel, iar vineri, în cadrul acţiunii de protest, vor aprinde candele pentru Ionuţ şi vor păstra un moment de reculegere în memoria lui.

Părinţii cer ferm autorităţilor să găsească o soluţie imediată care să se concretizeze în ridicarea definitivă a câinilor de pe străzi şi din parcuri.

"Vrem o lege clară, aplicabilă şi care să aibă efecte în viaţa tuturor", se mai arată în comunicat.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Tatăl copilului ucis de câini: Cea mai mare pedeapsă pentru moartea lui Ionuţ, să fie obligaţi să rezolve problema câinilor

Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a declarat joi că cea mai mare pedeapsă pentru moartea fiului său ar fi ca cei responsabili să fie obligaţi să rezolve problema câinilor maidanezi, pentru că aceasta ar înseamnă să se cheltuiască nişte bani şi să nu mai aibă profit.

Valentin Anghel a făcut această declaraţie la Biserica Sfântul Gheorghe, unde a fost depus trupul lui Ionuţ, întrebat dacă va cere să fie trase la răspundere autorităţile pentru moartea fiului său.

"Dacă nu erau câinii nu se întâmpla nimic. Că se rătăceau, îi găseam. Nu s-au înecat, nu nimica. A fost din cauza câinelui", a spus tatăl lui Ionuţ, subliniind că trebuie rezolvată problema câinilor.

"Să-i bage în apartamente, în garsoniere, în curţi, în adăposturi, să-i bage oriunde, dar nu în libertate. Să nu fie liberi unde ajung copii că poate să se mai întâmple ce mi s-a întâmplat mie şi e păcat", a mai spus Valentin Anghel.

Valentin Anghel a spus că deocamdată vrea doar să se ocupe de înmormântarea fiului său.

Trupul lui Ionuţ Anghel a fost depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe din Capitală, urmând să fie înmormântat joi, în cimitirul Sfânta Vineri.

La capelă au venit zeci de persoane, pentru a fi alături de familie şi a aprinde o lumânare.

În jurul orei 12.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ionuţ a fost scos din Capelă şi dus în biserică, pentru slujba de înmormântare.

Printre cei care au venit la Biserica Sfântul Gheorghe sunt şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu şi liderul sindical Anton Hadăr.

Naşa lui Ionuţ, Ştefania Mihăilescu, care a venit cu piciorul în ghips, a spus că este "incomensurabilă durerea". "Poate acum se va trage un semnal de alarmă. Tot sperăm, că toţi avem copii, nepoţi", a spus femeia.

Întrebată dacă părinţii vor trage la răspundere autorităţile, aceasta a răspuns că "este foarte greu de spus acum". 'Nici măcar nu ştii ce vei face mâine din moment ce eşti cu aşa o mare durere, care va dăinui cât vor trăi părinţii".

Ea a mai spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că fratele lui Ionuţ, care era cu el în momentul producerii tragediei, probabil că va rămâne cu acea imagine în minte pe măsură ce va trece timpul.

"Ce poate fi în mintea unui copil de şase ani? Acum două săptămâni l-am serbat pe cel mic, împlinise patru anişori. Îi văd în curtea restaurantului, erau ca doi îngeraşi, ca două flori erau", a mai spus Ştefania Mihăilescu.

Printre cei care au venit joi la capelă - mai mulţi părinţi, copii şi bunici - a fost şi fosta îngrijitoare de la creşă a lui Ionuţ, Mădălina Popescu.

"Un copil intră azi în pământ ca să ce? Ca să se trezească alţii să ce? De ani de zile se dezbat problemele astea cu câinii. Chiar aşa, suntem într-o ţară de ce? Ai nimănui? (...) Creşti un copil ca să ţi-l mănânce un câine, care şi ăla săracul e tot al cuiva. Nu se poate. Câţi copii mai trebuie să moară ca să ne trezim la realitate", a spus aceasta printre lacrimi.

Ea şi-a amitit că Ionuţ era primul copil care ajungea la creşă adus de tatăl său, iar după un an şi jumătate s-a despărţit de el, pentru că a mers la grădiniţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri