Condamnat pentru corupție. Traian Băsescu i-a retras decorația lui Cătălin Voicu

Data publicării:
catalin voicu mediafax

Președintele Traian Băsescu motivează gestul ca urmare a decizie de condamnare dată de Înalta Curte de Casație și Justiție din 22 aprilie.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 9 mai a.c., decretul prin care se retrage Ordinul „Virtutea Militară” - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordat prin Decretul nr. 981 din 29 noiembrie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 911 din 14 decembrie 2002, domnului Cătălin Voicu, având în vedere Decizia Penală nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Președintele României la data acordării decorației era Ion Iliescu.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat în 22 aprilie la șapte ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Fostul senator aştepta la spital, unde se internase dimineață, decizia în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie timp de trei ani. Coacuzații din acest proces Costel Cășuneanu și Florin Costiniu au primit câte patru ani cu suspendare, în timp ce onul de afaceri Marius Locic are de executat patru ani de închisoare.

Traian Băsescu are un precedent, care îl vizează pe Corneliu Vadim Tudor.

În 24 mai 2007, preşedintele Traian Băsescu a semnat, după îndeplinirea procedurilor legale, decretul privind retragerea Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, senatorului Corneliu Vadim Tudor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri