Sari la conținut

Conducerea ANRP a demisionat. V. Ponta: Le-am cerut să respecte legea şi s-au umplut de amenzi

Victor Ponta: ANRP – avem o problemă extrem de gravă. Parchetul face investigații. Pe de altă parte conducerea ANRP e amendată că nu retrocedează în 30 de zile. Trebuie să găsim o soluție, altfel nu va mai vrea nimeni să lucreze.

Victor Ponta: "I-am rugat pe toţi ca până miercuri să găsim o soluţie, dar repet, oamenii au dreptate să nu mai lucreze. Sunt forţaţi să retrocedeze, altfel primesc amenzi. Pe de altă parte, nu a fost niciun fel de problemă de restituiri ilegale, cum a fost în perioada 2010-2012. Eu le-am cerut să fie atenți, să respecte legea. Pentru asta s-au umplut de amenzi. Asta nu e în regulă. Absurdul e că amenzile se duc tot la bugetul de stat.

Este o decizie judecătorească, mi-a arătat dispozitivul. Se instituie prezumția de vinovăție a ANRP și a funcționarilor. Mai bine rămân fără loc de muncă decât să ajungă în închisoare că au dat ilegal". 

Băeşu a declarat, agenţiei Mediafax, că în memoriu este precizat că împotriva ANRP există mii de procese în care este solicitată amendarea conducerii instituţiei cu zeci de mii de euro pentru neemiterea sau neplata în termenul legal de 30 zile a titlurilor de despăgubire, pentru dosare din urmă cu mai mulţi ani, existând deja decizii ale instanţei în acest sens.