Conflict între CJ Harghita și Ministerul Dezvoltării

Data publicării:
drum judetean gropi - cristian velcota

În tot judeţul Harghita sunt 845 de kilometri de drumuri judeţene, dintre care aproximativ 500 trebuie reparaţi, fie de la un cap la altul, fie pe porţiuni. Drumul judetean 138, care duce la Harghita Băi, de exemplu, nu a fost asfaltat niciodată, deşi zona are un mare potenţial turistic.

Drumul care duce la Băile Harghita arată mai degrabă ca o relicvă a comunismului, plăcile din beton turnate în urmă cu mai bine de 25 de ani s-au sfărâmat sub greutatea mașinilor, iar acolo unde gropile au fost mai mari apar câteva petice de asfalt.

O altă zonă, la fel de frumoasă, dar de care fug toţi investitorii este cea din jurul Băilor Homorod. Şoseaua care leagă localitatea de judeţul Braşov şi care în acte apare ca drum judeţean nu a văzut asfaltul niciodată. Pentru anul acesta, judeţului nu i s-a alocat niciun ban prin Planul Național de Dezvoltare Locală. Autorităţile au depus o sesizare la Ministerul Dezvoltării.

„Nu cred că este bine ca un judeţ să nu primească niciun leu la drumurile judeţene, pentru că oamenii circulă pe acolo, avem foarte multe drumuri judeţene neasfaltate şi viaţa de acolo este foarte îngreunată din această cauză”, spune Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita.

Anul trecut, judeţul Harghita a primit șapte milioane de lei, din care au fost reparaţi 14 km de drumuri judeţene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri