Confruntări dure între suporterii Petrolul Ploieşti şi jandarmi. Trei fani ai lupilor galbeni sunt cercetaţi

Data publicării:
petrolul nou

Incidente violente s-au produs duminică seară între suporterii echipei Petrolul Ploieşti şi jandarmi, înainte şi după meciul Steaua-Petrolul, disputat în Ghencea. După ce jandarmii atacaţi în comuna Domneşti au întors din drum toate autocarele şi microbuzele cu suporteri, cei nemulţumiţi că nu au mai putut să îşi vadă echipa evoluând pe stadion au stârnit o nouă încăierare, de data aceasta în centrul Ploieştiului. Forţele de ordine au reacţionat în ambele situaţii.

Primul incident s-a produs în localitatea Domneşti, când autocarele şi microbuzele cu suporteri veneau spre Capitală pentru a urmări derby-ul cu Steaua. Mai mulţi fani ai lupilor galbeni, aflaţi în stare de ebrietate, au coborât din autobuzele cu care erau transportaţi către stadion, au luat pietre şi alte obiecte şi au aruncat cu ele către forţele de ordine. Jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene. Pentru că violenţele au continuat, jandarmii au decis să întoarcă din drum întreaga coloană de autovehicule. Mai multe persoane au fost rănite.

Câteva dintre declaraţiile fanilor Petrolul Ploieşti:

Jandarmii au oprit autobuzele la Bucureşti, a ieşit bătaie, noi ne-am băgat în autobuze, am închis uşile. Au spart geamurile şi au dat cu gaze lacrimogene.

M-au împins jandarmii în câmp şi m-au bătut jos, în câmp.

Fanii Petrolului au aruncat cu torţe... şi m-au prins pe mine la mijloc, au dat cu gaze, aproape m-au paralizat, nu vedeţi ochii mei?

Toţi care coborau din autocare erau bătuţi, deci la fiecare oprire, până la stadion s-au oprit de şase ori.

Nişte jandarmi au blocat strada şi au început să dea. Cineva trebuie să plătească.

Bogdan Dinu, liderul galeriei Petrolul: „Numai în autobuzul meu sunt 15 răniţi, cu capul spart. S-a tras cu gloanţe, cu alice, a fost un adevărat măcel.

De cealaltă parte, purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei arată că întregul scandal a pornit de la suporteri. „Mai multe persoane în stare de ebrietate au coborât din autobuzele cu care erau transportaţi către stadion, au luat mai multe pietre şi obiecte contondente şi au aruncat cu ele către forţele de ordine. A fost nevoie de intervenţia noastră pentru a nu escalada acel conflict şi pentru că suporterii erau deosebit de violenţi s-a luat decizia de a întoarce coloana către Ploieşti”, a declarat pentru Digi24 Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

El admite că s-a intervenit, însă numai în baza dispoziţiilor legale în vigoare: „S-a intervenit cu mijloacele din dotare, cu substanţe iritant-lacrimogene, pentru a preveni escaladarea conflictului, însă toate materialele au fost folosite doar după somaţii cu respectarea prevederilor legale în vigoare.” Suporterii „nu au cum să fie împuşcaţi pentru că nimeni nu a folosit armamentul din dotare”, a mai spus Enache la Digi24.

Scandalul a continuat la sosirea în Ploieşti, unde circa 150 de suporteri supăraţi că nu şi-au putut vedea echipa favorită pe stadion au blocat centrul oraşului. În timpul altercaţiei, un cameraman Digi24 a fost rănit uşor la picior, având nevoie de îngrijiri medicale.

Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, a declarat la Digi24 că 150 de persoane, suporteri care au refuzat să părăsească zona de debarcare din autocare, au început să arunce „cu tot ce au putut” în forţele de ordine – „pietre, bolovani şi ce au mai găsit pe stradă”.

În urma incidentelor de aici, trei persoane au fost duse la audieri la sediul Poliţiei din Ploieşti şi sunt cercetate pentru ultraj contra bunelor moravuri.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri