Consiliul Concurenței verifică licitațiile pentru drumuri în Braşov, Timişoara şi Craiova

Data publicării:
5909109-Mediafax Foto-Marian Buga

Preşedintele Consiliului Concurenţei (CC) , Bogdan Chiriţoiu, a declarat pentru Digi24 că instituţia are indicii privind nereguli în legătură cu prezenţa unor „companii mari de construcţii” la licitaţiile organizate în Braşov, Timişoara şi Craiova.

Verificarea CC urmăreşte ca, în baza datelor – emailuri, schimburi de informaţii, procese verbale – să se constate dacă aceste suspiciuni pot fi dovedite.

(Declaraţiile preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu)

Dacă vom constata că au fost înţelegeri între companii le vom amenda. Pentru un cartel, amenda poate ajunge la 10% din cifra de afaceri anuală. Sunt companii mari de construcţii din România, de la sediile lor au fost ridicate documente legate de participarea la licitaţii”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

O altă investigaţie se bazează pe informaţii furnizate de CNADNR care suspecta înţelegeri între furnizorii de materiale de construcţii.

Aceste investigaţii au demarat acum câteva luni şi sunt în lucru, a adăugat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Ieri, Digi24 a prezentat în premieră raportul Consiliului Concurenței privind modul în care se construiesc drumurile în România.

„Drumurile sunt scumpe, termenele nu sunt respectate, iar garanțiile sunt mult mai mici decât în alte țări europene”, a fost concluzia raportului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri