CONSTANŢA. Cavouri cu marmură și geamuri antiglonț în cimitirul musulman

Data publicării:
13032013 20musulmani-54614

La capătul aleii principale din cimitirul musulman se înalţă impunător un cavou de doi metri înălţime. Este construit integral din marmură, are tâmplărie din PVC, dar cel mai important îi asigură celui decedat protecţie veşnică, fiind dotat cu geamuri antiglonţ.

Conform tradiţiei, mormintele musulmanilor ar trebui să fie modeste şi doar o piatră pusă pe mormânt să amintească cine se odihneşte acolo. Acest cavou, în schimb, este dotat cu geamuri antiglonţ, prin care nu ar trece nici o rafală de gloanţe de mitralieră.

Iar proprietarul lui e limpede că nu s-a uitat la bani, atunci când a decis să-l construiască. Locul de veci a costat cât o maşină.

Din ce am înţeles eu, vreo 10.000 de euro. Şi l-am întrebat: decât să investeşti atât într-o astfel de încăpere care oricum e interzisă conform principiilor islamice, nu mai bine ajutai nişte săraci?”, spune Iusuf Muurat, muftiul Cultului Musulman din România,

Iar acesta nu este sigurul exemplu. Cimitirul musulman e plin de cavouri cu turnuri ce par poleite, coloane impunătoare, unele placate cu marmură scumpă.

Pe lângă ignorarea principiilor religioase, cei care si-au ridicat cavouri impunătoare au încălcat legea.

I-am sesizat, nu au nici autorizaţie din partea administraţiei locale. Mi-au spus că au investit foarte mulţi bani şi nu pot să mai dărâme această construcţie”, afirmă Iusuf Muurat.

Cel mai probabil, chestiunea controversatelor morminte va fi dezbătută de Sfântul Sinod al musulmanilor, care i-ar putea obliga pe enoriaşi să dărâme construcţiile impunătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri