CONSTANŢA. Ţăranii cer ajutor să scape de inundaţii. Autorităţile nu mişcă un deget

Data publicării:
1601 20teren 20inundat-43970

De peste doi ani şi jumătate, locuitorii din comuna Gârliciu speră ca autorităţile să trimită mult aşteptatele pompe care să scoată apa de pe câmpurile lor. Necazurile au început în 2010, când apele Dunării au spart un dig şi au inundat în total 5.000 de hectare de teren din două comune.Apele au distrus cele două pompe de evacuare, pe care nu le-a mai reparat de atunci nimeni. Rămaşi fără principala lor sursă de venit, sătenii şi-au vândut animalele ca să nu moară de foame.

Pe pământurile inundate nu s-a mai putut cultiva nimic, oamenii apreciind că pagubele depăşesc 40 de miliarde de lei vechi.

Autorităţile au făcut măsurători şi studii de fezabilitate şi cam atât. Ba chiar cei de la Apele Române mai deversează, periodic, acolo volumul acumulat în exces dintr-un lac aflat în apropiere. Pentru oameni, rămân doar promisiunile.

„Apele Române împreună cu ANIF-ul au obligația, în momentul de față, deși este foarte târziu, să ia măsuri pentru punerea în funcțiune a stațiilor de pompare”, crede Constantin Cimpoiaşu, primarul comunei Gârliciu.

Sătui să mai aştepte, sătenii vor acum să-şi caute dreptatea în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri