Construcția scutului de la Deveselu începe până la sfârșitul acestei luni

Data publicării:
deveselu mfax

Într-o discuţie cu jurnalişti ruşi la Bruxelles, acesta a spus că ameninţarea unui atac cu rachetă este reală şi tocmai de aceea este nevoie de acest scut. Până în 2018, întreaga populaţie a Europei şi a statelor NATO va fi protejată de sistemul antirachetă.

Anders Fogh Rasmussen a remintit că scutul de la Deveselu este strict defensiv şi că a invitat Rusia, în repetate rânduri, să participe la proiect.

Rusia și NATO nu reușesc să ajungă la o cooperare eficientă în materie de apărare antirachetă, comportamentul Alianței fiind imprevizibil în acest domeniu, a spus miercuri ministrul rus al apărării, generalul Serghei Șoigu, la reuniunea Consiliului Rusia-NATO din Bruxelles, relatează RIA Novosti.

Potrivit acestuia, Rusia dorește o mai mare previzibilitate în privința proiectelor americane și ale NATO în domeniu. Ministrul a subliniar că Rusia se pronunță mereu „pentru o cooperare reciproc avantajoasă în acest domeniu, pentru o cooperare menită să sporească securitatea fiecărui stat”. 

„Înainte de a lansa proiecte antirachetă comune, vrem să obținem garanții juridice că scutul american nu va fi folosit împotriva forțelor ruse de intimidare nucleară”, a mai spus ministrul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri