Construcția unor blocuri ANL, motiv de protest

Data publicării:
bloace 1

Localnicii susţin că, fiind vorba de o zonă turistică, aici ar trebui să existe clădiri cu cel mult două nivele şi mansardă. În plus, oamenii spun că într-un astfel de cartier ar trebui să existe şcoli, grădiniţe şi dispensare, însă primăria le-a transmis că astfel de facilităţi nu pot exista într-o zonă turistică.

Demersurile pe care localnicii le-au făcut la Primărie nu au primit un răspuns favorabil.

Oamenii se plâng că nu au locuri de parcare, aleile de acces sunt înguste iar în cartier s-a construit necontrolat. Cinci blocuri ANL, spun ei, cu circa 200 de apartamente, ar însemna probleme şi mai mari faţă de cele pe care le au deja.

În fiecare vară ni se opreşte curentul aproape în fiecare zi pentru câteva ore sau minute datorită supraîncărcării. Presiunea la apă scade. Nu ştim dacă canalizările vor face faţă şi aşa mai departe”, spune Alina Latori, proprietar.

Nemulţumită e şi Cristina Mitchievici. În urmă cu cinci ani şi-a cumpărat un apartament cu vedere la mare.

Acum sunt şase rânduri în faţa mea, fiecare mai mare decât cel dinainte. O să se ajungă să se construiască zgârie nori lacustru, s-a ajuns cu blocurile până pe plajă”, spune Cristina Mitchievici, proprietar.

Oamenii şi-au angajat un avocat.

Se pare că este un proiect nepotrivit pentru acea zonă. Este vorba despre un bloc foarte înalt, într-o zonă cu regim de înălţime foarte mic, de P+2”, spune Stelian Ion, avocatul proprietarilor.

Ideea amplasării blocurilor ANL în zona turistică îi aparţine primarului încarcerat Nicolae Matei. Acesta a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru că a încercat să îl mituiască pe şeful IPJ Constanţa ca să-l scăpe de nişte dosare în care era anchetat. Viceprimarul oraşului pare de partea protestatarilor.

În zona respectivă, regimul de înălţime este de P+2, P+2 cu maxim 20%, deci poate să ducă la P+3, parţial, cam în zona asta. Numai că, dacă se doreşte să se facă ANL, vă daţi seama, trebuie să facem un PUZ, PUZ care o să aibă nevoie de foarte multe avize. Dacă avizele le putem obţine, bine! Dacă nu le putem obţine, nu le facem”, afirmă Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari.

După o reclamaţie făcută de o altă asociaţie de proprietari din zona turistică, Inspectoratul de Stat în Construcţii a descoperit 22 de autorizaţii de construire eliberate ilegal de Primăria Năvodari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri