Construcția unui penitenciar, întreruptă pentru că era prea aproape de baza de la Deveselu 

Data publicării:
Raluca Pruna gov 1 -2

Foto: gov.ro

Proiectul pentru penitenciarul de la Caracal a primit aviz negativ în urma cererii ministrului Prună, iar în prezent se caută o nouă locație deoarece fondurile există.

În 19 august 2015, Guvernul a autorizat Ministerul Justiției să efectueze cheltuieli pentru achiziția de studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în comuna prahoveană Berceni și în municipiul Caracal din județul Olt.

Potrivit unui comunicat al Executivului dat la acea dată, decizia a fost luată în cadrul ședinței de guvern, fondurile necesare achiziției celor două studii, în valoare de un milion de lei, fiind suportate din bugetul aprobat al Administrației Naționale a Penitenciarelor din sumele alocate prin Hotărârea de Guvern 196/2015. Banii se vor distribui în mod egal pentru achiziția celor două studii.

„Cele două penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, construite respectând standarde impuse de Uniunea Europenă. Conform acestora, se va asigura o suprafață de 4 mp pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv nouă metri pătrați pentru o persoană privată de libertate cazată individual", preciza Guvernul la acea dată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri