Consulatele Digi24. Dorințe pentru 2015: Convingeți-ne să ne întoarcem acasă!

Data publicării:
diasporezi

Românii ar vrea ca, în ţară, să fie atraşi investitorii care să ofere locuri de muncă. În afara ţării, ar vrea ca România să aibă o imagine mai bună. Iar unii români chiar trec de la vorbe la fapte. Andreea Sima, spre exemplu, din Londra:

Andreea Sima, Marea Britanie: „Eu am început deja o campanie care se numeşte False Stereotipes. Practic vrem să schimbăm oarecum percepţia britanicilor asupra românilor...

Ce mi-aş dori cel mai mult, sincer, ca cineva, că-i preşedinte, că-i premier să mă determine să ne întoarcem acasă...

Mă gândesc la perspectivele de viitor, acesta ar fi mesajul pe care îl transmit, convingeţi-ne să ne întoarcem acasă!”

Împărtăşeşte părerea telespectatoarei noastre din Marea Britanie, o româncă din Italia, Mărioara Tudorache, care lucrează acolo ca asistent medical din 2007. Pe Consulatele Digi24 ne-a trimis următorul mesaj: „Îmi doresc de la noul preşedinte să pună România pe picioare în toate domeniile, pentru a nu mai pleca din ţară şi tânăra generaţie. Mulţi dintre noi suntem aici pentru a face faţă cheltuielilor din ţară, pentru a ţine un copil la facultate. Ştim cu toţii cât de mari sunt chiriile din oraşele mari”.

Sărbătorile nu sunt nicăieri ca acasă. Asta ne-a spus şi un tânăr care studiază în Londra. A petrecut Revelionul în Marea Britanie, dar nu se compară cu cel din România.

Mihai Ilieş, Londra: „Acasă în România, bineînţeles, vreau să spun la mulţi ani alături de prieteni, de familie şi de cei dragi. Aici am mai petrecut Revelionul, într-adevăr e superb aşa, din punct de vedere al spectacolului, al artificiilor, al petrecerilor, dar nu se compară cu România, pentru că acolo îi ai pe toţi cei dragi ţie”.

„2015 sper să fie anul faptelor, 2014 a fost anul promisiunilor. Am avut două campanii electorale, europarlamentarele şi prezidenţialele, iar acum e momentul să trecem la fapte, să vedem nişte schimbări şi să ne încurajeze să ne întoarcem acasă. Aş vrea să văd anul viitor mai mulţi kilometri de autostradă, spitale renovate, nişte şcoli renovate, vedeţi, multe zone rurale din România nu beneficiază, aici mă refer la şcoli, nu beneficiază de apă curentă, nu beneficiază de toalete copiii, de săli unde să înveţe, aşa să fie nişte mişcări treptate care să te încurajeze să te întorci acasă, să îţi dea speranţe că se poate şi mai bine şi că locul tău e acolo şi că poţi să îşi continui viitorul şi traiul liniştit acasă”.

O cu totul altă părere are un alt telespectator de-al nostru, care ne-a scris pe Consulatele Digi24:

Euroleste: „Ţara mea este ţara care are grijă de mine, ţara în care însemn ceva, ţara în care dorinţele tale sunt ascultate. Să mă întorc acasă? Eu sunt acasă, aici, în Portugalia. Nu e o ţară bogată, dar cetăţenii ei înseamnă ceva pentru guvernanţi. România? Să fim serioşi!”.

Aşteptăm în continuare gândurile dumneavoastră pentru noul an pe secţiunile DigiVOX şi Consulatele Digi24 de pe site-ul nostru, iar mesajele dumneavoastră se vor regăsi în jurnalele Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri