Conţine zahăr? Cum recunoaştem mierea autentică

Data publicării:
miere

Cea mai bună modalitate de a testa dacă mierea este naturală este să o gustaţi. Sunt însă foarte puţine persoane care pot să îşi dea seama astfel dacă au cumpărat sau nu un produs apicol autentic. Aşa că, cei mai mulţi optează pentru un alt test, dar care nu este şi cel mai indicat.

Testul acela cu bula de aer depinde în general de vâscozitatea mierii. Pot să fie mieri mai dense sau mai puţin dense, eu nu consider că este testul cel mai reprezentantiv”.

Un alt test: dacă mierea este perfect limpede, atunci poate fi una contrafacută, dar nu este obligatoriu. Cel mai bine este să turnaţi puţină miere într-un recipient cu apă.

Dacă firul este întrerupt, înseamnă că e miere naturală. Dacă este un fir continuu şi ceea ce curge în recipientul cu apă se dizolvă imediat, înseamnă că are zahăr”, a adăugatCristina Pavel.

În plus, mierea naturală, care nu are zahăr adăugat, se va aşeza pe fundul paharului şi nu va pluti în apă. Cei care se aprovizionează cu miere din supermarketuri sunt sfătuiţi să citească de fiecare dată eticheta. Uneori, ce arată a miere nu este chiar miere.

Se pare că am intrat deja în faza în care mierea produsă de albine, mai bine zis produsă de natură, se găseşte din ce în ce mai greu. Au apărut produsele identic naturale, în ghilimele”, a precizat apicultorul Ion Bodnariu.

Sunt situaţii în care scrie miere, dar e miere într-un procent foarte mic şi de fapt este altceva în acel borcan. Este un amestec de glucoză şi fructoza sau sirop de porumb, e mult mai grav decât o miere falsificată”, a mai spus Cristina Pavel.

Ce efecte pot avea asupra organismului produsele care imita mierea, dar şi la ce temperatură devine toxică, aflaţi duminică de la ora 13:30, la emisiunea "Tinereţe fără bătrâneţe".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri