Contractul pasajului Piața Sudului, verificat

Data publicării:
piata sudului pasaj lucrari bucuresti

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „În cazul Pasajului Piața Sudului, există o sumă pe care Primăria Generală a Capitalei nu a decontat-o pentru că nu a recunoscut cheltuielile indirecte aferente situației de plăți din cauza ponderei foarte mari, aproape 60 la sută, fără ca acestea să fie justificate cu documente suport. Precizez că am solicitat Curții de Conturi un audit în legătură cu acest contract.”

Firea a mai spus că a constituit un grup de lucru pentru a găsi căile legale pentru achitarea măcar a unei părţi din cheltuielile indirecte, potrivit legislaţiei fiscale. De asemenea, a arătat că a primit asigurări de la constructor că pasajul va fi finalizat în aprilie 2017, în condiţiile în care va fi asigurat şi un ritm adecvat de plăţi, potrivit News.ro.

Gabriela Firea a precizat că a solicitat audit în legătură cu acest contract, pentru a verifica atât modul în care a fost făcut documentul, dar şi felul în care au decurs lucrările.

Valoarea totală a contractului pentru pasajul Piaţa Sudului este de 127 de milioane de lei, iar stadiul actual al realizării proiectului este de 59 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri