Controale întărite la granițele României. Explicațiile Poliției de Frontieră

Data publicării:
coada vama


Actualizare 11:10. Comunicatul Poliției de Frontieră:

Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe”, precizează, vineri, într-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Potrivit IGPF, au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ și civilizat.

Poliția a luat măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la verificarea documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

„Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Poliția de Frontieră anunță că va continua cooperarea inter-instituțională la nivel european și un schimb operativ și eficient de date și informații la nivel național pentru combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere.


Maşinile au început să formeze coloane în apropierea punctului de control la lăsarea serii, iar situaţia s-a menţinut până după miezul nopţii.

„Este pentru prima oară de când a fost deschis punctul de trecere al frontierei de pe autostradă de la Nădlac când asistăm la o asemenea aglomeraţie. Deşi sunt deschise toate punctele de control coloana de autoturisme depăşeşte un kilometru şi jumătate iar cea de camioane 3 kilometri”, relatează Dan Codre, reporter Digi24.

Deşi au aşteptat mai multe ore în coloană, mulţi şoferi nu ştiau ce se întâmplă.

- De trei ore. Nu ne-a spus nimeni.

- Nu ştiu, zice că fac controale amănunţite. Dar nu înţeleg de ce. Nu înţelegem de ce.

- Cam 4-5 ore. (Vă ajunge programul să treceţi de vamă?) Păi depinde. Dacă nu ne ajunge tragem aici, dacă nu, ne oprim la ei pe cântar, ne oprim... unde se termină programul acolo ne oprim.

Cu toate că i-a fost solicitat un punct de vedere, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad a refuzat să ofere detalii presei. Accesul echipei de filmare în zona în care se efectuează controlul a fost de asemenea restricţionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri