Controale la CNADNR. Măsura a fost dispusă de ministrul Transporturilor

Data publicării:
autostrada politie FB

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a dispus astăzi, 17.08.2015, Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, efectuarea unui control la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. În cadrul controlului va fi verificată veridicitatea informațiilor furnizate în presă în ultima perioadă. 

Ministerul își exercită dreptul și obligația de a verifica informațiile apărute în presă. În măsura în care acestea vor fi întemeiate, se vor lua măsurile necesare pentru remedierea disfuncționalităților.

De asemenea, în cazul în care se va impune, vor fi sesizate instituțiile abilitate. Consider că eventualele sesizări ar trebui făcute mai întâi la nivelul organelor de control ale companiei, ministerului, sau la nivelul altor instituții. Apariția doar în presă nu rezolvă problema și poate fi interpretată ca un gest subiectiv.

Din acest motiv, solicit ca atât în Ministerul Transporturilor, cât și în companiile din subordinea și sub autoritatea acestuia, să fie promovat dialogul ca element esențial în soluționarea conflictelor”, a declarat Iulian Matache, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. 

Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat”. Asta a spus un director din Compania de Drumuri. Alin Goga a fost suspendat din funcţie, întâmplător sau nu, după ce a vorbit despre reţeaua corupţiei din instituţie. Într-o intervenție telefonică la Digi24, el și-a menținut afirmațiile și a spus că își va dovedi nevinovăția în instanță.

Un alt angajat al companiei cere procurorilor şi corpurilor de control ale Guvernului să verifice activitatea instituţiei, care ar fi plină de nereguli. „Dovezile sunt acolo, trebuie doar cercetate”, spune un director al proiectelor cu fonduri europene, proaspăt înlăturat. Conducerea companiei are însă o altă variantă. Şefii Companiei de Drumuri spun că în urma procesului de reorganizare a instituţiei, prin care fost desfiinţată direcţia condusă de Ştefan Scoruş, acestuia i-au fost oferite tot posturi de conducere, dar plătite ceva mai puţin. În zilele următoare se va decide dacă fostul şef de direcţie va rămâne sau nu angajat al CNADNR.  

Citiți și: Director suspendat din CNADNR, la Digi24, despre recepția lucrărilor: „Sunt oameni subțiri și nu coboară din mașină să-și murdărească pantofii”
Noi acuzaţii de abuzuri şi ilegalităţi. Un director din CNADNR cere controale: „Dovezile sunt acolo”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri