Control la Spitalul de Oftalmologie din București. Acuzații de sprijin politic pentru managerul Monica Pop

Data publicării:
in cabinetul din spitalul de oftalmologie

Jurnalistul Cătălin Tolontan susține că Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, a fost numită și protejată politică de-a lungul anilor. Astfel, în aceeași zi, ministrul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica modul în care s-a încheiat contractul de management, dar nu exclude verificarea tuturor contractelor de management de la unitățile sanitare din țară.

Ministrul a mai anunțat, prin purtătorul de cuvânt, că va începe noi proceduri pentru încheierea acestor contracte.

Astăzi, Cătălin Tolontan a publicat un articol în care arată că senatorul PSD Florian Popa a protejat-o pe Monica Pop în funcțai de manager al Spitalului de Oftalmologie din București. Potrivit tolo.ro, rezultatul protecției este faptul că Monica Pop ajunge să cedeze un spațiu al spitalului public unei firme unde este angajată vreme de patru ani.

Monica Pop ar fi beneficiat de sprijinul parlamentarului, care s-a numit membru în Consiliul de Administrație la spital și șeful Comisiei de concurs. Directorul Monica Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci.

În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007. Timp de patru ani, Monica Pop a fost și director al spitalului de stat și angajatul firmei căreia îi închiriase spațiul, mai scrie jurnalistul. Firma respectivă se angajează prin contractul cu spitalul să vândă mai scump pacienților și mai ieftin angajaților spitalului.

Potrivit sursei citate, în momentul izbucnirii scandalului Hexi Pharma, Monica Pop a spus că „Noi nu avem substanțe din astea!”, însă, susține Cătălin Tolontan, spitalul avea prin încredințare directă.

Numită în 1994, Monica Pop este cel mai longeviv director de spital din Capitală.

Reacțiile celor incriminați

Senatorul Florian Popa a declarat, potrivit tolo.ro, că „ANI m-a acuzat de conflict de interese și de incompatibilitate. Un caz e la Parchet, iar celălalt e în instanță. În privința documentului prin care am semnat chiar eu numirea mea în Consiliul de Administrație al Spitalului de Oftalmologie, am semnat în acea zi peste o sută de numiri și a fost o eroare că mi-am semnat-o și pe a mea. Nu se poate vorbi de sprijin politic pentru doamna Monica Pop”.

De asmenea, Monica Pop a declarat că „E o aberație, o minciună, o răzbunare a unei asistente psihopate și un gest abject al domnului Tolontan. Nu e nimic anormal să semnez ca director o închiriere pentru o firmă care apoi să mă angajeze”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri