Control ministerial în pădurile din Alba. Ministrul Varga a dispus măsuri împotriva defrișărilor ilegale

Data publicării:
padure5111632-Mediafax Foto-Thomas Dan-2

În România, statisticile privind tăierile ilegale de lemn sunt îngrijorătoare. Din 1990 până în 2011, în ţara noastră s-au defrişat, fără acte, 80 de milioane de metri cubi de lemn, fapt care echivalează cu o pierdere de cinci miliarde de euro.

Una dintre zonele cu probleme este în judeţul Alba. Este vorba mai exact de pădurile din Munţii Sebeşului. Acolo s-a dus în control chiar ministrul Lucia Ana Varga. Până la sosirea autorităţilor, ţapinarii au dispărut însă. Chiar dacă autoritățile nu au anunțat acest control se pare că oamenii au aflat, au abandonat utilajele și lemnele și s-au ascuns.

Autorităţile locale se declară neputincioase în faţa defrişărilor ilegale. Doar în ultimul an au dispărut din păduri aproximativ 4.000 de metri cubi de lemn.

În campania de împăduriri din această primăvară, Direcția Silvică Alba a plantat integral 207 hectare, a făcut completări pe alte 46 și a utilizat 980.000 puieți din diferite specii. Insuficient însă pentru a acoperi tăierile ilegale care au loc anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri