Controversa S.R. Stănescu - T. Băsescu. Parchetul General: Operațiunile bancare nu sunt reale

Data publicării:
sorin rosca stanescu srs 5531956-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Foto: Mediafax

Declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate, „operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate”, se mai arată în document.

Concluziile verificărilor vor fi avute în vedere la soluţionarea cauzei, care în prezent este în faza actelor premergătoare, potrivit Ministerului Public.

Sorin Roşca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu că, împreună cu Theodor Stolojan, ar fi spălat șapte milioane de dolari în 2004, înaintea alegerilor prezidenţiale. Potrivit senatorului liberal, contul ar fi fost deschis la Bancpost Bucureşti de către Alianţa DA, iar în zilele de 4, 12 si 19 noiembrie s-au făcut cinci viramente.

Sorin Roşca Stănescu a comparat situaţia lui Traian Băsescu cu cea a fostului premier Adrian Năstase.

Într-un dosar extrem de dubios, intitulat Trofeul calităţii, Adrian Năstase, împreună cu alte persoane, a fost condamnat la închisoare în baza unor probe indirecte şi într-un dosar în care, dacă sumele vehiculate ar fi reale, ele sunt infinit mai mici decât acei șapte milioane USD, manipulaţi în numele Alianţei DA”, preciza senatorul liberal într-un comunicat din 6 noiembrie.

Traian Băsescu a spus că documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu sunt false.

Dacă Roşca Stănescu are dreptate, eu mă duc cu plăcere și cu conştiinţa împăcată (n.r. la închisoare) alături de înalt prea sinucisul Adrian Năstase, dar dacă nu ar, trebui să se ducă el”, a spus președintele.

Este așa de prost încât nu duce falsul până la capăt, ci lasă contul cu terminația ROL. Într-un cont de lei, nu poți să virezi nicodată dolari”, a mai spus șefului statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri