Copaci înlocuiți cu beton. Aproape 200 de tei de pe Șoseaua Pantelimon au fost tăiați

Data publicării:
soseaua pantelimon

Primăria Capitalei vrea să lărgească strada, să amenajeze locuri de parcare şi piste pentru biciclişti. Iar bătrânii tei stăteau în drum.

Am fost în comisia de mediu, niciodată această investiţie nu a fost avizată cu defrişări de arbori. Tot ce înseamnă aliniamentele stadale au dispărut şi tot cetăţenii sunt expuşi acestui trafic infernal, nu ne-a sincronizat cu lucrările la magistrala 5 de metrou, adică am aruncat banii pe un beton inutil”, spune Dan Trifu vicepreşedintele organizaţiei nonguvernamentale Eco-Civica.

După ce a tăiat copacii bătrâni de mai bine de 50 de ani, primăria plantat câţiva puieţi de platan. Ca să ajungă la maturitate aceştia au nevoie de cel puţin alţi 20 de ani.

„Acel copac nu eliberează oxigen pentru că are 20 de frunze, le putem numără până ei vor ajunge la maturitate. Gaura în bugetul sănătăţii se va mări şi mai mult din cauza lipsei acestei vegetații”, spune Dan Trifu.

Până acum, primăria Capitalei nu a răspuns solicitării Digi24 de a comenta situaţia.

În cealaltă parte a ţării, primăria din Timişoara a găsit soluţii ca arborii să nu fie tăiaţi când străzile au fost reamenajate. Firma care se ocupa de spaţiile verzi a cumpărat un echipament care poate să scoată din pământ un copac cu tot cu radăcină şi să îl planteze în alt loc. Echipamentul este unic în ţară şi a costat peste 70.000 de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri