Copii arși de vii. Primarul comunei s-a certat în direct la Digi24 cu o reprezentantă a Asociației „Telefonul copilului”

Data publicării:
10012013 20cearta-43011

Tatăl copiiilor ar fi cerut, în noiembrie, instituţionalizarea acestora.

Primarul comunei Măgura are însă altă variantă. „La 23 noiembrie s-a discutat cu tatăl, a lăsat o declarație prin care spunea că nu e de acord cu luarea copiilor și că are posibilitatea să îi îngrijească. Și Protecția copilului a luat declarație, la 19 decembrie. Noi am discutat acum două zile, s-a discutat și cu sora sa, am căutat calea legală pentru ajutor social. Trebuia să își facă documentele”, a spus primarul comunei Măgura, Constantin Trăistaru, telefonic, la Digi24.

„Conform raportului autorităților din domeniu, la 19 decembrie 2012 tatăl s-a adresat instituției și a spus că nu se mai întoarce în țară și nu va trimite bani pentru creșterea copiilor. Ulterior a avut loc o anchetă organizată de primăria comunei Măgura, în care, în urma discuțiilor purtate cu tatăl, nu știu din ce motiv, s-a decis ca acești copii să nu fie instituționalizați”, a declaratCătălina Florea, director Asociația „Telefonul copilului”.

„Îl rog pe primar să ia legătura cu autoritățile din domeniu și să formuelze un punct de vedere comun, să nu apară în spațiul public cu informații eronate. Mă aștept și la gestul de a-și pune demisia pe masă, având pe conștiință acești patru copii”, a subliniat Cătălina Florea.

„Avem documentul ce justifică faptul că tatăl a cerut să nu fie instituționalizați, e declarația tatălui, dacă doamna e atât de pricepută trebuia să ia măsuri când i s-a adresat. Ca primar nu am cadru legal de a lua copiii și nici nu am bani pentru a ajuta”, a replicat primarul din Măgura.

„Asociația Telefonul copilului este una neguvernamentală, nu are dreptul să facă anchete sociale (...) Nu știu cum puteți rămâne în această funcție”, i-a spus primarului Cătălina Florea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri