Copil bătut cu biciul. Agresor: "Două bice peste fund, picioare şi gata!"

Data actualizării: Data publicării:
copil batut cu biciul

Un copil de 13 ani a fost bătut cu biciul. S-a întâmplat într-o comună din Bihor. Principalul suspect este iubitul mamei sale, care s-ar fi enervat că băiatul e prea agitat. Profesorii sunt cei care au alertat autorităţile, după ce au văzut copilul plin de vânătăi. În România, 63% dintre copii declară că sunt bătuţi acasă.

 

 Întreaga întâmplare s-a petrecut duminică, spune copilul, care locuieşte alături de mama lui la o fermă de vaci de lângă localitate. Băiatul nu a spus nimănui despre bătaia primită, dar directoarea şcolii unde învaţă i-a observat vânătăile de pe picioare.

"Mi-a povestit în detaliu, efectiv, că duminică s-a jucat cu chibriturile și patronul s-a enervat și l-a trimis chiar pe el după bici și l-a biciuit foarte tare", susţine Adriana Paul, directoarea şcolii din Tărian.

Bărbatul recunoaşte că l-a lovit pe cel mic, dar spune că avea un motiv să o facă.

"- Două bice peste fund, picioare şi gata!
- E un comportament violent.
- Să zicem că e violent pe moment! Dar dacă dădea foc la saivan!
- Există şi alte metode prin care să-i spuneţi ce se poate.
- Vai, câte metode am făcut cu el", se justifică Tudorel Sav, autorul agresiunii.

Mama copilului spune că nu a văzut când s-a întâmplat incidentul şi că a aflat abia a doua zi ce s-a întâmplat: "Eu am văzut ieri când am mers cu domnul polițist, atâta am văzut la picioare... pruncul nu mi-a arătat. Probabil că i-a fost frică sau cine știe ce."

Poliţiştii şi cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului au început propriile investigaţii.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii orădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii comiterii infracţiunii de loviri şi alte violenţe", a declarat agent şef adj. Ioana Lascău, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

"Am luat măsuri ca o echipă de specialişti să meargă să evalueze situaţia la faţa locului şi să se ia măsuri corespunzătoare în vederea protecţiei drepturilor copilului şi să se ia măsuri împotriva eventualului abuzator", spune Arpad Szarka, director adjunct al DGASPC Bihor.

Şi autorităţile locale au luat măsuri.

"Trebuie să o scoatem din acel mediu de fermă zootehnică, întrucât are 4 copii şi eu am luat legătura cu cineva şi va fi angajată la o fermă de păsări şi i se va da locuinţă pentru ea şi cei 4 copii", a spus Ioan Paşca, primarul comunei Girişu de Criş.

În urma investigaţiilor medico-legale, băiatul lovit a primit două zile de îngrijiri medicale. În funcţie de rezultatele anchetelor, agresorul riscă amendă sau de la trei luni la doi ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri