Copil de 10 ani, accidentat grav pe pârtia de schi din Sinaia de un alt schior. Bărbatul a fost identificat de poliție

Data actualizării: Data publicării:
elicopter smurd
Elicopter SMURD în timpul intervenției. Foto: ISU

Un copil de 10 ani din Bucureşti a suferit joi un grav accident pe pârtia de schi din Sinaia, el fiind transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la un spital în Capitală, informează Agerpres. Incidentul s-a petrecut la Cota 2000.

ACTUALIZARE ORA 22:55 Schiorul care l-a lovit în mod neintenționat pe copil, din spate, a fost identificat.

„Copilul a fost lovit de un schior, din spate. Nu l-a văzut, a fost din greșeală lovit. Era suspect de traumatisme, inclusiv la coloană, și a fost solicitat elicopterul SMURD”, a declarat Nae Cojanu, șeful Salvamont Sinaia.

La rândul lor, reprezentanții Poliției Prahova au transmis că au deschis o anchetă în acest caz.

„Poliția stațiunii Sinaia a fost sesizată de un lucrător Salvamont Prahova cu privire la faptul că un copil s-a accidentat la schi, pe pârtia Variantă din masivul Bucegi. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că un minor în vârstă de 10 ani care schia însoțit de tatăl său, ar fi fost accidentat în mod neintenționat, de o persoană de sex masculin care schia în spatele acestuia. Persoana în cauză s-ar fi oprit să se intereseze de starea minorului. La momentul sosirii polițiștilor la locul accidentului schiorul nu mai era prezent, identitatea acestuia nefiind stabilită”, anunțau reprezentanții IPJ Prahova.

Ulterior, aceștia au transmis că bărbatul implicat în incident a fost identificat, informează Mediafax.

„În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sinaia, schiorul care a accidentat minorul de 10 ani, a fost identificat. Acesta este un tânăr de 23 de ani, din Sinaia. În cauză cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis joi seara Poliția Prahova.

ACTUALIZARE ORA 20:00. Copilul a fost lovit grav la coloana vertebrală de un turist care se dădea cu snowboardul. Bărbatul care l-ar fi accidentat este căutat de polițiști, pentru că ar fi fugit după incident, potrivit Digi24.

Andrei Dascălu de la Salvamont Sinaia a declarat la Digi24 că „se pare” într-adevăr că victima a fost lovită de un alt schior. Decizia de a solicita un elicopter pentru transportul la spital al copilului a fost luată pentru că în cazul traumatismelor la coloana vertebrală este nevoie de „atenție și delicatețe”, iar acesta este un mijloc de transport mai sigur pentru pacient decât cel terestru.

„Copilul, din fericire, o să fie bine, au sunat părinții cu vești bune de la București”, a mai spus Andrei Dascălu.

Reprezentantul Salvamont Sinaia a mai spus că nu crede că acest copil era începător și probabil nu era însoțit de un instructor, pentru că se afla pe o pârtie deschisă. 

El a mai spus că în această iarnă au mai fost deja opt sau nouă cazuri asemănătoare de accidente la schi.


 Daniel Banu, şef-serviciu la Salvamont Prahova, a declarat că incidentul a avut loc la cota 2.000 pe pârtia din Sinaia, copilul suferind un traumatism la coloană.

Salvatorii i-au acordat primul ajutor copilului, care a fost transportat la cota 1.400, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri