Sari la conținut

Copil electrocutat în timp ce se juca

Copilul a fost dus de părinţi la Spitalul din Tecuci joi seara. Pentru că se afla în stare destul de gravă, cu arsuri profunde, medicii l-au trimis pe copil la Spitalul de Pediatrie din Galaţi.

La sosire, echipajul nostru a găsit victima, respectiv copilaşul, cu arsuri de gradul 2 şi 3 la nivelul membrului superior drept şi la nivelul regiunii toracice posterioare, curentul intrând prin mână şi ieşind prin regiunea posteriora a toracicului,” spune Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

Copilul se află sub tratament cu antibiotice.

Va fi operat, asta însemnând excizie şi grefă de piele, aproximativ peste o săptămână. Până atunci este pensat, primeşte tratament cu antibiotic. Este lipsă de supraveghere din partea părinţilor, probabil că nici jucăria nu este adecvată vârstei, dar nici nu există apărătoare pentru prize în apartamentul respectiv,” precizează Geta Badiu, director medical Spitalul de Pediatrie Galaţi.

Acest caz aduce în atenţie faptul că părinţii trebuie să fie foarte atenţi ce fel de jucării le cumpără copiilor. Asta pentru că multe dintre ele sunt fabricate din metal şi plastic, conţin elemente care ar putea să îi rănească pe cei mici, iar părţi din ele pot fi înghiţite. O clipă de neatenţie se poate transforma într-o adevărată dramă.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi a deschis o anchetă în acest caz. Părinţii nu au vrut să vorbescă despre incident.