Copil grav afectat neurologic, după ce a fost lăsat nesupravegheat la piscină

Data actualizării: Data publicării:
copil deva

Băiatul de 6 ani, din Deva, aflat în comă profundă, după ce s-a înecat într-un bazin, este grav afectat neurologic. El a fost transferat cu un elicopter SMURD la spitalul de Pediatrie din Timişoara. Între timp, poliţiştii au deschis o anchetă, pentru a stabili cum a fost posibil ca, minute bune, niciun adult să nu sesizeze dispariţia băiatului.

Băiatul de 6 ani, care s-a înecat la Deva, este în stare gravă. Medicii încearcă orice, pentru a-i salva viaţa, aşa că un elicopter SMURD l-a transportat ieri la Spitalul de Pediatrie din Timişoara, unde ar putea primi îngrijiri mai bune. Tragedia s-a întâmplat la un bazin de înot din Deva, chiar în a doua zi de Crăciun.

Nesupravegheat de cei doi adulți cu care a venit la complexul acvatic, băiatul a intrat singur în bazinul adânc de aproape un metru și jumătate, iar primii care și-au dat seama că ceva nu este în regulă cu micuțul au fost chiar turiștii aflați și ei în apă.

Nimeni nu ştie cât timp a stat copilul sub apă. Un client al bazinului a fost cel care l-a observat şi l-a scos la suprafaţă, iar băiatul a fost preluat imediat de asistenta medicală din incinta complexului sportiv. Femeia a început manevrele de resuscitare, care au fost continuate apoi de medicii SMURD ajunşi la faţa locului.

Corina Costea, director Aqualand Deva: Oamenii care se aflau în bazin au acţionat. Imediat l-au ridicat și au încercat cât mai repede să îl scoată din bazin.

După minute în şir de resuscitare, inima băiatului tot nu începuse să bată. Medicii de la SMURD au decis să-l transporte la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Deva.

La spital, starea copilului s-a agravat însă și a intrat în comă de gradul 4.

Adina Ștefănie Pera, manager Spitalul Județean de Urgență Deva: Este internat pe secția de terapie intensivă a spitalului nostru și în momentul de față este în comă profundă, este și afectat neurologic profund.

Copilul de 6 ani se afla la bazin cu rudele sale. Un moment de neatenţie din partea adulţilor a fost de ajuns să se întâmple o tragedie.

Corina Costea, director Aqualand Deva: Practic copilul nu avea ce căuta într-un bazin de adulți, cu atât mai mult cu cât avem la dispoziție un bazin dedicat copiilor.

În urma incidentului, polițiștii din Deva au deschis o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri