Copilăria capetelor încoronate. Expoziție de fotografii cu copiii Familiei Regale

Data publicării:
rege

Expoziţia adună laolaltă mai multe fotografii din copilăria membrilor Familiei Regale a României. Pe atunci, în mâinile lor nu atârna încă soarta ţării, iar preocupările lor erau joaca şi studiul. Îl regăsim pe Regele Carol al II-lea, fiul Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria.

Alături sunt fraţii săi, printre care Principele Nicolae, Principesa Ileana sau Principele Mircea, mort la doar trei ani. Imaginile, imortalizate de fotografii oficiali ai Casei Regale, transmit parcă liniştea vieţii private de familie nobilă. Îl vedem astfel pe Regele Mihai în braţele tatălui său sau jucându-se cu câinele.

Lângă fotografiile de colecţie puteţi vedea şi documente inedite. De pildă, o lucrare scrisă la limba română a Regelui Mihai I, carnetul de note al Majestăţii Sale şi un catalog cu colegii săi de clasă. Toate aceste documente fac parte din Fondul Casei Regale.

Copiii regilor aveau şi îndatoriri sociale: ei participau la ceremonii oficiale şi la dineuri. De cele mai multe ori, tinerii principi nu se distingeau prin haine de ceilalţi copii de vârsta lor. Adesea purtau şi straie populare, iar băieţii pozau în postură de păstor sau de marinar.

Colecţia mai include certificate de naştere şi de botez, lecţii pentru acasă şi fragmente din Jurnalul Reginei Maria. Acolo sunt notate diverse momente importante din viaţa nepotului său, Regele Mihai I. Expoziţia de la Arhivele Naţionale va fi deschisă publicului până la sfârşitul acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri