Sari la conținut
News Alert

"Copilul acesta mă va urmări toată viaţa". Mărturia militarului care a anunţat decesul camaradului său

„Copilul acesta mă va urmări toată viaţa”, este mărturia emoţionantă a militarului care a avut săptămâna aceasta cea mai grea misiune: să anunţe familia unuia dintre militarii decedaţi în accidentul de camion despre tragicul eveniment.

militari

FOTO: www.armataromaniei.ro

Trăirile emoţionante ale militarului sunt concluzionate într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale: „Cea mai grea misiune din cariera sa de militar”.

Militarul a mers joi noaptea la domiciliul camaradului său, decedat în accidentul de camion petrecut pe Valea Urdii pentru a-i anunța familia despre acest eveniment cumplit și pentru a le fi alături în aceste momente deosebit de grele.

„…am stat patru ore ținând în brațe copilul unui coleg, sub cerul mai frumos ca niciodată, așezați pe iarba necosită, lângă o remorcă de YMS pe care scria simplu: "MYSU"!...

…Și am aflat cât de mult îi plăcea tatălui său că el cânta la clarinet, cât de mândru era tatăl său că el învață atât de bine.

Mi-a spus că tatăl său "băga vițelul dintr-un pumn în conservă", mi-a spus cât de mult îl iubeşte, mi-a spus cât de mult regretă că au apărut pepeni de ceva vreme şi ei doi nu au mâncat împreună unul.

Ne-am promis unul altuia că, din noaptea aceea, vom fi cei mai buni prieteni, am făcut schimb de telefoane, mi-a promis că va continua să cânte la clarinet şi că va învăța şi mai bine, şi mai mult!

Am promis, şi eu, privind în ochii lui frumoşi apoi către cerul plin de stele, că îi voi fi aproape toată viața.

În cele patru ore cât am stat îmbrățişati am şi plâns împreună, am şi râs un pic, am stabilit că e bine că nu are calculator performant, am ales împreună ce trebuie să citească vara aceasta.

Nu m-a întrebat nimic, doar dacă vreau să facem împreună o rugăciune pentru proprietarul remorcii din spatele nostru!

Am vrut! :(

Copilul acesta mă va urmări toată viața!”, este mărturia dincolo de cuvinte a militarului pus în faţa unei asemenea încercări.

Cei trei militari morţi în accidentul din Argeş au fost înmormântaţi cu onoruri militare

Cei trei militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele” morţi după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie din judeţul Argeş au fost înmormântaţi, duminică după-amiază, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de persoane, între care şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării.

Sute de persoane au participat, duminică după-amiază, în judeţul Argeş, la ceremoniile de înmormântare a celor trei militari morţi.

Mihai Ionuţ Toma a fost înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Măţău, George-Emilian Catană, în cimitirul din localitatea Lereşti, sat Voineşti, iar Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuş al municipiului Câmpulung.

Militarii au fost înmormântaţi cu onoruri militare.

Colegii celor trei militari au postat un mesaj pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării: ”Rămas bun, dragi camarazi!

Pe aceeași temă